Blogger Facebook Twitter Flickr Issuu

1. Edició 2022
Fletxa

Edició 2022

El MINIPUT és l'única mostra de televisió de qualitat de l'Estat. La 28a edició se celebrarà el dissabte 26 de novembre de 2022 de 10:00 a 21:30h al Teatre del CCCB.


cat

28a EDICIÓ DEL MINIPUT

El MINIPUT posa a l’abast de tots els professionals, estudiants, professors, investigadors i interessats en la televisió programes arriscats, innovadors i de servei públic de les televisions d’arreu del món amb una selecció del millor que s’ha pogut veure en l’última edició de l’INPUT (International Public Television Screening Conference); i oferint, d’altra banda, un tast dels programes o temes més destacats de les cadenes locals i autonòmiques, així com d’aquells projectes audiovisuals que utilitzen Internet com a mitjà de difusió.

Serà una jornada maratoniana de 10:00 a 21:30 hores el dissabte 26 de novembre del 2022 al Teatre del CCCB. Barcelona serà, de nou, l’únic escenari del nostre país on es presenten programes i es faciliten debats i trobades entre professionals i estudiosos de la televisió pública de qualitat d’arreu del món.

Si teniu qualsevol dubte o voleu demanar més informació sobre el MINIPUT 2022, podeu escriure un correu electrònic a miniput.bcn_gmail.com.
Recordeu que per assistir al MINIPUT 2022 és recomanable que empleneu la inscripció gratuïta que trobareu a www.miniput.cat/inscripcions.

Seguiu-nos al Twitter: @MINIPUTBCN http://twitter.com/miniputbcn
Al Flickr: http://www.flickr.com/people/miniput/
http://www.flickr.com/photos/miniput02
Al blog: http://miniput.blogspot.com.es/
A Internet: http://www.miniput.cat/

PROGRAMA. Consulta’l en PDF aquí.
Els textos d’aquests programa s’han elaborat a partir dels textos facilitats per l’INPUT. La programació pot patir modificacions d’última hora. Per veure la versió actualitzada, consulteu sempre la pàgina web.
Tots els programes s’emetran en V.O. subtitulada a l’anglès.


10:00
PRESENTACIÓ

A càrrec de Francesc Escribano (coordinador nacional d’INPUT) i Montse Pujol Solà (coordinadora del MINIPUT).

10:15
A SPECIAL SUMMER
Suècia, 44’, reality, SVT2
Presenta: Paula Heras (estudiant UAB)

En aquest programa coneixem nou joves de diversos orígens amb discapacitat intel·lectual. S’instal·len en una casa d’estiu típica sueca al bell mig de l’arxipèlag d’Estocolm durant un estiu. Aquí competeixen en diferents reptes que tenen a veure amb l’edat adulta. Els guanyadors de cada competició aconsegueixen fer alguna cosa divertida, mentre que els perdedors reben una "penalització domèstica". L’objectiu del programa és fer-se més adult i més independent abans que s’acabi l’estiu. Cada episodi té un tema diferent, com ara la família, els diners, la sexualitat i les tasques domèstiques. Es tracta d’un bonic reality televisiu estiuenc amb molta alegria i rialles, una mica de decepció i tristesa i, per descomptat, una mica d’amor.

11:10
OUR RAINY DAYS
Japó, 50’, ficció, NHK
Presenta: Mercè Oliva (UPF)
Debat per videoconferència amb Mio Ietomi (productora)

Aquesta pel·lícula tracta del dia en què cal fer front a la menstruació i la síndrome premenstrual (SPM). Hikari, una aspirant a fotògrafa, es troba malament el dia de la seva primera sessió fotogràfica per a una revista, ja que el temps plujós i la baixa pressió atmosfèrica agreugen la seva síndrome premenstrual. Aoi, la model per a la portada en vestit de bany que Hikari està fotografiant, se sent igual. La sobtada aparició de la regla d’Aoi crea el caos. La pressió per callar agreuja la situació.
“Algunes coses al món es tracten com si no existissin. Al Japó, la menstruació i la síndrome premenstrual eren aquestes coses. Un dia, vaig llegir un comentari d’una dona nord-americana que deia que, durant la síndrome premenstrual, els dies de pluja agreujaven els símptomes. Em va cridar l’atenció que persones de diferents països poguessin sentir conflictes tan similars, vaig tenir aquesta idea", diu la productora. Es va reunir un equip multigènere amb una directora, una directora de fotografia i una editora.


12:25
SESSIÓ MEMÒRIA LGTBIQ+
Presenta: Març Llinàs (guionista i humorista)


SENIOR PROM
Estats Units, 14’, documental, PBS

El ball de graduació adquireix un nou significat a Triangle Square, un refugi per a jubilats LGBTQ+ a Hollywood, Califòrnia. Per a molts estudiants de secundària, el ball de graduació és un ritu de pas en tota regla. Però per a les generacions de joves LGBTQ+, especialment lis que van créixer a les dècades anteriors a Stonewall, el ball de graduació ha estat l’emblema de l’exclusió d’un món que no podien experimentar com el seu autèntic jo. Però a Triangle Square, les reines del ball pioneres reflexionen sobre com ha canviat la situació i sobre els seus somnis per a les properes generacions en una nit de ball, petons i coronació. Senior Prom celebra la nostra generació LGBTQ+ més antiga, que ha passat tota una vida lluitant pel dret a estimar obertament i, a través d’arxius personals, recorre les vides i els llegats de resistència que van ajudar a canviar el curs dels drets civils.

SUITCASES BY BELÉN
Argentina, 16’, sèrie factual, Canal Encuentros

"Durant molt de temps, els nostres arxius estaven als psiquiàtrics i a les comissaries de policia. Avui tenim els nostres propis arxius on comencem a explicar la nostra història", diu Belén. Ella és promotora de l’Arxiu de la Memòria Trans, que reuneix imatges i històries de les dones trans a Argentina, preservant així la memòria dels qui van patir els abusos de la policia, l’abandó de l’Estat i l’hostilitat de la societat. Cintia, Edith, Belén i Trachyn van sobreviure. Elles comparteixen amb nosaltres la intimitat i la complexitat dels qui es van enfrontar la injustícia i el dolor amb humor i creativitat, però també amb organització i comunitat. En aquest documental assaig ens obren la porta per entendre la realitat de tota una comunitat.
En aquest episodi, Belén reconstrueix la seva pròpia història procedent d’un petit poble on ser gai o trans estava estigmatitzat. Quan es va traslladar a Buenos Aires, va poder ser anònima amb la resta de les noies que també escapaven d’algú o alguna cosa. Però també estaven en perill. Belén explica la història de ser trans a Buenos Aires als anys 80 i 90, l’inici del seu activisme i també el seu exili.

13:05
BOYS
Alemanya, 14’, sèrie factual, ZDF
Presenta: David Llanes (Head of International Content a Mediacrest)
Debat per videoconferència amb Nina Wesemann & Felicitas Sonvilla (creadores)

Sèrie documental de 7 parts creada per dues dones cineastes que van entrevistar un grup divers d’uns 30 homes “normals”. Cada episodi se centra en un tema relacionat amb el gènere, com ara la masculinitat, la sexualitat, la família, el cos, el feminisme, l’amor o el futbol. Aquestes converses molt personals i honestes revelen pensaments genuïns i perspectives aclaridores. Amb aquest projecte, volien iniciar un debat generalitzat sobre l’statu quo de les relacions de gènere masculines a la nostra societat. Per això van decidir conscientment publicar la sèrie paral·lelament a l’inici de l’Eurocopa de futbol de 2021, una època en què la masculinitat és al centre del discurs públic i durant la qual molts homes joves van visitar la nostra plataforma de vídeo. El projecte i els seus materials de difusió van obtenir una àmplia audiència a les xarxes socials i es va discutir animadament a les seccions de comentaris.

13:45
FISH BINGO
Dinamarca, presentació 35’, cross media + live game show, DR
Presenta: Kåre Vedding Poulsen (creador)

Sessió en anlgès
Què passa si es demana a tots els danesos que participin en un estrany joc interactiu i el converteixes en un espectacle en directe sobre la pesca? 90 danesos amb números de l’1 al 90 als seus abrics per anar a pescar en 9 llocs diferents a tota Dinamarca. Tots els llocs de pesca tenien càmeres en directe que filmaven els participants capturant peixos. A casa, davant d’un programa de televisió, més de 110.000 danesos van imprimir els seus propis cartrons de bingo i van competir per guanyar el Fish Bingo. A les pantalles de televisió, els números de bingo apareixien cada vegada que es capturava un peix. Paral·lelament, el programa explorava per què la pesca s’havia tornat tan popular a Dinamarca durant la Covid-19. Molta gent buscava el plaer d’experimentar la natura. La participació en línia, la interacció amb un joc, la interacció intel·ligent i divertida i un fort servei públic de televisió van acabar per arribar i jugar amb un munt de joves espectadors que van aprendre junts sobre la natura, la pesca i el joc.

14:15
STRONG FEMALE LEAD
Austràlia, 76’, documental, SBS
Presenta: Maria Freixanet (investigadora sobre gènere i política a l’ICPS)

Una de cada tres dones australianes pateix discriminació o assetjament a la feina. La primera i única dona Primera Ministre d’Austràlia, Julia Gillard, en va ser una. Va durar al càrrec tres anys i tres dies. Aquest documental segueix la pista del que va passar en aquest fragment de temps en què una dona va ocupar el càrrec més alt: com van respondre els mitjans de comunicació, com els seus col·legues van aprofitar el moment i com el públic es va unir a un cor de crítiques basades, indiscutiblement, en el gènere. La pel·lícula es construeix únicament a partir d’imatges d’arxiu per descriure el temps de Gillard al càrrec i crea un retrat honest de la resposta d’una nació a una dona PM. La gent va celebrar la tan esperada elecció d’una dona com a Primera Ministra, però el període de lluna de mel va durar molt poc. Strong Female Lead no ens deixa cap dubte que el parlament australià és un club d’homes i que si les dones han de liderar en igualtat de condicions amb els homes, és hora de la reforma.

15:40
SEXY HANDS
Suècia, 29’, entreteniment, SVT
Presenta: Martí Rovira (estudiant Tecnocampus)

Un programa de cites a cegues on l’interior compta més que mai i on el poder del llenguatge corporal serà el que decideixi. A Sexy Hands, els solters busquen l’amor amb el llenguatge dels signes com a llenguatge de l’amor. Els que es troben no es veuen, sinó que només es poden comunicar travessant la paret amb els braços. Només es permet l’ús de les mans, i la pregunta és: hi haurà amor al primer signe?
Sexy Hands és un programa de cites a cegues en què tres candidats competeixen per conquistar el cor d’una soltera. Tant els participants sords com els oients formen part de la sèrie, però la comunicació només és en llengua de signes. El programa està conduït pels dos "casamenters" Marie Esters Axelsson i Romel Belcher. És el primer i únic programa de cites en llengua de signes del món.


16:25
SESSIÓ SÈRIES CURTES INFANTILS
Presenta: Gerard Hausmann (director Club SX3)

AWESOME HOMEWORK
Japó, 3’, sèrie infantil, NHK

En aquesta sèrie, persones destacades posen deures que desperten la curiositat dels nens i nenes. La sèrie va començar el maig de 2020, durant el primer confinament al Japó. Les escoles van estar tancades durant tres mesos, els nens i nenes van quedar atrapats a casa, sense oportunitats d’aprendre i jugar. En aquest episodi, l’artista de llibres il·lustrats Yoshitake Shinsuke anima els nens i nenes a crear els seus propis llocs i secrets privats. Als deures demana als joves que es retratin a si mateixos creant aquests secrets. Després de diverses emissions, van arribar feines molt imaginatives dels nens i nenes. Es van emetre les respostes sinceres de Yoshitake, creant una comunicació bidireccional. Amb el futur poc clar, el nostre objectiu era donar als infants l’alegria d’activitats absorbents i d’experiències inesperades. El programa estava concebut per estimular la imaginació dels nens i nenes, alliberar-los de l’estrès del confinament, ajudar-los a ser amables amb ells mateixos i donar-los la llibertat d’expressar els seus interessos.

ANIMAL Xs
Colòmbia, 5’, animació, Canal Capital

Aquesta sèrie documental d’animació aborda els tabús al voltant de la sexualitat a l’adolescència, explicats pels joves. Relata les alegries i els conflictes que un grup divers de personatges ha experimentat a la recerca de la seva identitat sexual. Experiències al voltant de les decisions preses -o no- sobre el propi cos, la vida i la salut, la higiene, la reproducció sexual, les relacions familiars. Expliquen els seus pensaments, passions i sentiments cap a les persones que han ajudat o dificultat la cerca de la identitat i les aspiracions. A cada capítol un protagonista s’identifica amb un animal –o diversos– per representar les seves qualitats, característiques, pors i habilitats. El "tòtem animal" té una veu única i una expressió d’identitat que els ajudarà a empoderar-se i a descobrir aspectes de la seva personalitat i de la societat on viuen.

16:40
CRAZY FOR VIEWS
Corea del Sud, 53’, documental sitcom, KBS
Presenta: Joan Bosch (estudiant UPF)

Vivim en una època en què la gent ja no mira la televisió. Amb YouTube convertint-se en la tendència, com han de sobreviure els programes de televisió? Dos productors de televisió han desafiat el món de YouTube per trobar respostes a aquesta pregunta. Cho Youngjoong, en el seu tretzè any com a productor de televisió, i Jung Yongjae han iniciat una competició sobre qui aconsegueix més visites amb els clics de subscripció. El Young-tube de Yong-jae, que intenta qualsevol cosa amb la seva joventut com a arma, i ’Cho PD’s Abolland’, que utilitza la seva experiència de criar tres fills, competiran cara a cara. Aquest documental està dissenyat per utilitzar un format de comèdia de situació per mostrar els diversos aspectes dels productors de televisió que volen convertir-se en famosos YouTubers alhora que il·lustra l’impacte de la política de nombre despectadors en la creació de continguts.

17:40
SIX DEGREES
Canadà, 22’, sèrie de ficció, Radio Canada
Presenten: Noelia Marquina i Clàudia Caballero (estudiants UdL)

La sèrie presenta amb humanitat i dolçor el món de Léon, un adolescent amb discapacitat visual, que es limita a sis graus, o al d’una canyeta. Léon té 16 anys. És un adolescent corrent, excepte pel fet que no va a escola. Està escolaritzat a casa, ja que és gairebé cec. Quan la seva mare mor sobtadament, Léon es troba amb una nova família llatino-quebequesa, amb un pare biològic que mai va conèixer. El pare de Léon i la seva nova esposa viuen amb els seus quatre fills a Mont-real, lluny del camp que Léon ha conegut fins ara. A més de dur a terme el dol per la seva mare -cosa que no serà fàcil, ja que ella li havia amagat moltes coses!- Léon ha d’integrar-se al clan Fournier-Espinoza i aprendre a conviure amb els seus nous germanastres. També cal adaptar-se al seu nou entorn. Entra a l’institut per primera vegada a la vida, guiat per la intensíssima Doris, que és la millor de la seva classe i vol ajudar-lo tant que el molesta més que qualsevol altra cosa. A l’institut coneix Florence, una noia amb fibrosi quística. Ella el convida a compartir el local dels ’Zandicapés’ (persones amb discapacitat) i ràpidament neix entre ells una gran complicitat.

18:10
PAYDAY
Finlàndia, presentació de 35’, projecte multiplataforma, Yle
Presenta: Ina Mikkola (presentadora)

Sessió en anlgès
La vida laboral és plena d’emocions i problemes que són desafiants a l’hora de tractar-los i parlar-ne. Volíem trencar els tabús donant veu a les persones i crear un ambient de treball al voltant d’aquest tema tan important però, per ser sincers, una mica avorrit. La periodista Ina Mikkola parla amb un convidat que té problemes a la seva vida laboral, durant una emissió interactiva de televisió en directe. Les solucions i el suport dels companys es desenvolupen en directe en dos equips: els experts a l’estudi i els espectadors, que participen al xat en directe. El programa era fresc i feia servir gràfics de realitat augmentada de forma innovadora. Es van crear peces curtes de comèdia per a Facebook i Instagram. Cada episodi presentava cinc arquetips que reconeixen tots els que treballen en serveis d’atenció al client. Payday es va desenvolupar juntament amb el públic en tallers, focus grups i entrevistant moltes persones dels grups objectiu.

18:50
THE LESSON
Israel, 35’, sèrie de ficció, KAN
Presenta: Victor Sala (co-director del Serielizados Fest)

The Lesson és una història de persones que s’enfronten a conflictes de poder, moral i amor en una societat on el racisme, la llibertat d’expressió i la legitimitat de la protesta són més que dilemes existencials. Una discussió política entre un professor d’institut i un alumne de 17 anys es converteix en un conflicte emocional que va més enllà de l’aula. En una lluita per la justícia, tant el professor Amir com la seva alumna Lian, no afluixaran la corda, fins i tot quan les coses es descontrolin i canviin les seves vides per sempre. Els sis episodis segueixen l’efecte dòmino des de l’aula, a tota l’escola, la comunitat, els mitjans de comunicació i tot el país. És una lluita entre allò masculí i allò femení; la joventut i l’edat adulta; l’esquerra i la dreta. Però sota la superfície - el seu dolor, relacions malmeses, i un ardent desig de ser estimat.

19:30
SESSIÓ ESPECIAL: TV pública, la imaginació al poder

Presenta: Eva Mor (guionista i productora executiva)
Participen: TVE, TV3, IB3 Duració: 60’

Un any més, Eva Mor presenta la sessió especial del MINIPUT, una taula rodona on les televisions públiques de casa nostra presenten les seves produccions més recents i innovadores. Representants de TVE, TV3 i IB3 debatran sobre els continguts que veurem els propers mesos a les nostres televisions públiques.

20:35
THE SAD CHAMPION
Països Baixos, 50’, mini sèrie de docu-ficció, NPO2
Presenten: Cèlia Vidal i Iker Garcia (estudiants URV)

Robert Hosé, deu vegades campió de ping pong, faldiller i empresari d’èxit, es va convertir en el model a seguir d’una nova generació d’antillans negres a principis dels anys 70 a Curaçao. A través d’entrevistes, imatges d’arxiu i escenes recreades, l’espectador s’endinsa en el mite i la turbulenta vida de Hosé, que condueix als alts i baixos de la vida i de l’illa i la relació amb els Països Baixos, que hi són estretament entrellaçats. La mini sèrie s’inspira en el llibre homònim de Jan Brokken. La seva novel·la sobre Riki Marchena es basa en la història real de Robert Hosé, llegenda del tennis taula de Curaçao. Brokken, que va viure a Curaçao durant molts anys, va conèixer Hosé quan va voler rentar el cotxe. Més de 400 hores d’entrevistes amb l’ara drogoaddicte Hosé, que fa més de 40 anys que viu al carrer, així com moltes converses amb persones que el van conèixer en els seus millors moments, van servir de base. El personatge principal, Marchena, mostra evidents paral·lelismes amb el carismàtic heroi esportiu i faldiller Hosé, que llegeix Nietzsche.

cast

28a EDICIÓN DEL MINIPUT

El MINIPUT pone al alcance de todos los profesionales, estudiantes, profesores, investigadores e interesados en la televisión programas arriesgados, innovadores y de servicio público de las televisiones de todo el mundo con una selección de lo mejor que se ha podido ver en la última edición de INPUT (International Public Television Screening Conference); y ofreciendo, por otro lado, una cata de los programas o temas más destacados de las cadenas locales y autonómicas, así como de aquellos proyectos audiovisuales que utilizan Internet como medio de difusión.

Será una jornada maratoniana de 10:00 a 21:30 horas el sábado 26 de noviembre de 2022 en el Teatro del CCCB. Barcelona será, de nuevo, el único escenario de nuestro país donde se presentan programas y se facilitan debates y encuentros entre profesionales y estudiosos de la televisión pública de calidad de todo el mundo.

Si tiene cualquier duda o desea pedir más información, puede mandar un correo electrónico a miniput.bcn_gmail.com.

Recuerde que para asistir al MINIPUT 2022 es recomendable rellenar la inscripción gratuita que encontrará en www.miniput.cat/inscripcions

Síguenos en Twitter: @MINIPUTBCN http://twitter.com/miniputbcn
En Flickr: http://www.flickr.com/people/miniput/
http://www.flickr.com/photos/miniput02
En el blog: http://miniput.blogspot.com.es/
En Internet: http://www.miniput.cat/

PROGRAMA. Consúltalo en PDF aquí:
Los textos de este programa se han elaborado a partir de los textos facilitados por INPUT. La programación puede sufrir cambios de última hora. Para ver la versión actualizada, consultad la página web.
Todos los programas se emitirán en V.O. subtitulada al inglés.


PROGRAMACIÓN:

10:00
PRESENTACIÓN

A cargo de Francesc Escribano (coordinador nacional de INPUT) y Montse Pujol Solà (coordinadora del MINIPUT).

10:15
A SPECIAL SUMMER
Suecia, 44’, reality, SVT2
Presenta: Paula Heras (estudiante UAB)

En este programa conocemos a nueve jóvenes de diversos orígenes con discapacidad intelectual. Se instalan en una casa de verano típica sueca en medio del archipiélago de Estocolmo durante un verano. Aquí compiten en distintos retos que tienen que ver con la edad adulta. Los ganadores de cada competición logran hacer algo divertido, mientras que los perdedores reciben una "penalización doméstica". El objetivo del programa es hacerse más adulto y más independiente antes de que acabe el verano. Cada episodio tiene un tema diferente como la familia, el dinero, la sexualidad y las tareas domésticas. Se trata de un bonito reality televisivo veraniego con mucha alegría y risas, algo de decepción y tristeza y, por supuesto, un poco de amor.

11:10
OUR RAINY DAYS
Japón, 50’, ficción, NHK
Presenta: Mercè Oliva (UPF)
Debate por videoconferencia con Mio Ietomi (productora)

Esta película trata del día en que es necesario hacer frente a la menstruación y el síndrome premenstrual (SPM). Hikari, una aspirante a fotógrafa, se encuentra mal el día de su primera sesión fotográfica para una revista, ya que el tiempo lluvioso y la baja presión atmosférica agravan su síndrome premenstrual. Aoi, la modelo para la portada en traje de baño que Hikari está fotografiando, se siente igual. La repentina aparición de la regla de Aoi crea el caos. La presión por callar agrava la situación.
“Algunas cosas en el mundo se tratan como si no existieran. En Japón, la menstruación y el síndrome premenstrual eran estas cosas. Un día leí un comentario de una mujer norteamericana que decía que, durante el síndrome premenstrual, los días de lluvia agravaban los síntomas. Me llamó la atención que personas de distintos países pudiesen sentir conflictos tan similares, tuve esa idea", dice la productora. Se reunió un equipo multigénero con una directora, una directora de fotografía y una editora.

12:25
SESIÓN MEMORIA LGTBIQ+
Presenta: Març Llinàs (guionista y humorista)

SENIOR PROM
Estados Unidos, 14′, documental, PBS

El baile de graduación adquiere un nuevo significado en Triangle Square, un refugio para jubilados LGBTQ+ en Hollywood, California. Para muchos estudiantes de secundaria, el baile de graduación es un rito de paso en toda regla. Pero para las generaciones de jóvenes LGBTQ+, especialmente lxs que crecieron en las décadas anteriores en Stonewall, el baile de graduación ha sido el emblema de la exclusión de un mundo que no podían experimentar como su auténtico yo. Pero en Triangle Square, las reinas del baile pioneras reflexionan sobre cómo ha cambiado la situación y sobre sus sueños para las próximas generaciones en una noche de baile, besos y coronación. Senior Prom celebra nuestra generación LGBTQ+ más antigua, que ha pasado toda una vida luchando por el derecho a amar abiertamente y, a través de archivos personales, recorre las vidas y legados de resistencia que ayudaron a cambiar el curso de los derechos civiles.


SUITCASES BY BELÉN
Argentina, 16’, serie factual, Canal Encuentros

"Durante mucho tiempo, nuestros archivos estaban en los psiquiátricos y en las comisarías de policía. Hoy tenemos nuestros propios archivos donde empezamos a contar nuestra historia", dice Belén. Ella es promotora del Archivo de la Memoria Trans, que reúne imágenes e historias de las mujeres trans en Argentina, preservando así la memoria de quienes sufrieron los abusos de la policía, el abandono del Estado y la hostilidad de la sociedad. Cintia, Edith, Belén y Trachyn sobrevivieron. Ellas comparten con nosotros la intimidad y complejidad de quienes se enfrentaron la injusticia y el dolor con humor y creatividad, pero también con organización y comunidad. En este documental ensayo nos abren la puerta para entender la realidad de una comunidad. En este episodio, Belén reconstruye su propia historia procedente de un pequeño pueblo donde ser gay o trans estaba estigmatizado. Cuando se trasladó a Buenos Aires, pudo ser anónima con el resto de las chicas que también escapaban de alguien o algo. Pero también estaban en peligro. Belén cuenta la historia de ser trans en Buenos Aires en los años 80 y 90, el inicio de su activismo y también su exilio.

13:05
BOYS
Alemania, 14’, serie factual, ZDF
Presenta: David Llanes (Head of International Content en Mediacrest)
Debate por videoconferencia con Nina Wesemann & Felicitas Sonvilla (autoras)

Serie documental de 7 partes creada por dos mujeres cineastas que entrevistaron a un grupo diverso de unos 30 hombres “normales”. Cada episodio se centra en un tema relacionado con el género, como la masculinidad, la sexualidad, la familia, el cuerpo, el feminismo, el amor o el fútbol. Estas conversaciones muy personales y honestas revelan pensamientos genuinos y perspectivas esclarecedoras. Con este proyecto, querían iniciar un debate generalizado sobre el statu quo de las relaciones de género masculinas en nuestra sociedad. Por eso decidieron conscientemente publicar la serie paralelamente al inicio de la Eurocopa de fútbol de 2021, una época en la que la masculinidad está en el centro del discurso público y durante la que muchos hombres jóvenes visitaron nuestra plataforma de vídeo. El proyecto y sus materiales de difusión obtuvieron una amplia audiencia en las redes sociales y se discutió animadamente en las secciones de comentarios.


13:45
FISH BINGO
Dinamarca, presentación 35′, cross media + live game show, DR
Presenta: Kåre Vedding Poulsen (creador)

Sesión en inglés
¿Qué ocurre si se pide a todos los daneses que participen en un extraño juego interactivo y lo conviertes en un espectáculo en directo sobre la pesca? 90 daneses con números del 1 al 90 en sus abrigos para ir a pescar en 9 sitios diferentes en toda Dinamarca. Todos los lugares de pesca tenían cámaras en directo que filmaban a los participantes capturando peces. En casa, frente a un programa de televisión, más de 110.000 daneses imprimieron sus propios cartones de bingo y compitieron por ganar el Fish Bingo. En las pantallas de televisión, los números de bingo aparecían cada vez que se capturaba un pez. Paralelamente, el programa exploraba por qué la pesca se había vuelto tan popular en Dinamarca durante la Covid-19. Mucha gente buscaba el placer de experimentar la naturaleza. La participación online, la interacción con un juego, la interacción inteligente y divertida y un fuerte servicio público de televisión acabaron por llegar y jugar con un montón de jóvenes espectadores que aprendieron juntos sobre la naturaleza, la pesca y el juego.


14:15
STRONG FEMALE LEAD
Australia, 76’, documental, SBS
Presenta: Maria Freixanet (investigadora sobre género y política en el ICPS)

Una de cada tres mujeres australianas sufre discriminación o acoso en el trabajo. La primera y única mujer Primera Ministro de Australia, Julia Gillard, fue una. Duró en el cargo tres años y tres días. Este documental sigue la pista de lo que ocurrió en este fragmento de tiempo en el que una mujer ocupó el cargo más alto: cómo respondieron los medios de comunicación, cómo sus colegas aprovecharon el momento y cómo el público se unió a un corazón de críticas basadas, indiscutiblemente, en el género. La película se construye únicamente a partir de imágenes de archivo para describir el tiempo de Gillard en el cargo y crea un retrato honesto de la respuesta de una nación a una mujer PM. La gente celebró la tan esperada elección de una mujer como Primera Ministra, pero el período de luna de miel duró muy poco. "Strong Female Lead" no nos deja ninguna duda de que el parlamento australiano es un club de hombres y que si las mujeres deben liderar en igualdad de condiciones con los hombres, es hora de la reforma.

15:40
SEXY HANDS
Suecia, 29’, entretenimiento, SVT
Presenta: Martí Rovira (estudiante Tecnocampus)

Un programa de citas a ciegas en el que el interior cuenta más que nunca y donde el poder del lenguaje corporal será el que decida. En Sexy Hands, los solteros buscan el amor con el lenguaje de los signos como lenguaje del amor. Los participantes no se ven, sino que sólo pueden comunicarse atravesando la pared con los brazos. Sólo se permite el uso de las manos, y la pregunta es: ¿habrá amor a primer signo?
Sexy Hands es un programa de citas a ciegas en el que tres candidatos compiten por conquistar el corazón de una soltera. Tanto los participantes sordos como los oyentes forman parte de la serie, pero la comunicación sólo es en lengua de signos. El programa está conducido por los dos "casamenteros" Marie Esters Axelsson y Romel Belcher. Es el primer y único programa de citas en lengua de signos del mundo.


16:25
SESIÓN SERIES CORTAS INFANTILES
Presenta: Gerard Hausmann (director Club SX3)

AWESOME HOMEWORK
Japón, 3’, serie infantil, NHK

En esta serie, personas destacadas ponen deberes que despiertan la curiosidad de los niños y niñas. La serie comenzó en mayo de 2020, durante el primer confinamiento en Japón. Las escuelas permanecieron cerradas durante tres meses, los niños y niñas quedaron atrapados en casa, sin oportunidades de aprender y jugar. En este episodio, el artista de libros ilustrados Yoshitake Shinsuke anima a los niños y niñas a crear sus propios sitios y secretos privados. En los deberes pide a los jóvenes que se retraten a sí mismos creando estos secretos. Tras varias emisiones, llegaron trabajos muy imaginativos de los niños y niñas. Se emitieron las respuestas sinceras de Yoshitake, creando una comunicación bidireccional. Con el futuro poco claro, nuestro objetivo era dar a los niños la alegría de actividades absorbentes y experiencias inesperadas. El programa estaba concebido para estimular la imaginación de los niños y niñas, liberarles del estrés del confinamiento, ayudarles a ser amables consigo mismos y darles la libertad de expresar sus intereses.

ANIMAL Xs
Colombia, 5’, animación, Canal Capital

Esta serie documental de animación aborda los tabúes entorno a la sexualidad en la adolescencia, explicados por los jóvenes. Relata las alegrías y conflictos que un grupo diverso de personajes ha experimentado en busca de su identidad sexual. Experiencias entorno a las decisiones tomadas -o no- sobre el propio cuerpo, la vida y la salud, la higiene, la reproducción sexual, las relaciones familiares. Cuentan sus pensamientos, pasiones y sentimientos hacia las personas que han ayudado o dificultado la búsqueda de la identidad y las aspiraciones. En cada capítulo un protagonista se identifica con un animal –o varios– para representar sus cualidades, características, miedos y habilidades. El "tótem animal" tiene una voz única y una expresión de identidad que les ayudará a empoderarse y a descubrir aspectos de su personalidad y de la sociedad en la que viven.

16:40
CRAZY FOR VIEWS
Corea del Sur, 53’, documental sitcom, KBS
Presenta: Joan Bosch (estudiante UPF)

Vivimos en una época en la que la gente ya no mira la televisión. Con YouTube convirtiéndose en la tendencia, ¿cómo deben sobrevivir los programas de televisión? Dos productores de televisión han desafiado al mundo de YouTube para encontrar respuestas a esta pregunta. Cho Youngjoong, en su decimotercer año como productor de televisión, y Jung Yongjae han iniciado una competición sobre quien consigue más visitas con los clics de suscripción. El Young-tube de Yong-jae, que intenta cualquier cosa con su juventud como arma, y ​​’Cho PD’s Abolland’, que utiliza su experiencia de criar a tres hijos, competirán cara a cara. Este documental está diseñado para utilizar un formato de comedia de situación para mostrar los diversos aspectos de los productores de televisión que quieren convertirse en famosos YouTubers al tiempo que ilustra el impacto de la política de número de espectadores en la creación de contenidos.

17:40
SIX DEGREES
Canadá, 22’, serie de ficción, Radio Canada
Presentan: Noelia Marquina y Clàudia Caballero (estudiantes UdL)

La serie presenta con humanidad y dulzura el mundo de Léon, un adolescente con discapacidad visual, que se limita a seis grados, o al de una pajita. Léon tiene 16 años. Es un adolescente corriente, salvo por el hecho de que no va a la escuela. Está escolarizado en casa, ya que es casi ciego. Cuando su madre muere repentinamente, Léon se encuentra con una nueva familia latino-quebequesa, con un padre biológico que nunca conoció. El padre de Léon y su nueva esposa viven con sus cuatro hijos en Montreal, lejos del campo que Léon ha conocido hasta ahora. Además de llevar a cabo el duelo por su madre -lo que no será fácil, ¡ya que ella le había escondido muchas cosas!- Léon debe integrarse en el clan Fournier-Espinoza y aprender a convivir con sus nuevos hermanastros. También tienbe que adaptarse a su nuevo entorno. Entra en el instituto por primera vez en la vida, guiado por la intensísima Doris, que es la mejor de su clase y quiere ayudarle tanto que le molesta más que cualquier otra cosa. En el instituto conoce a Florence, una chica con fibrosis quística. Ella le invita a compartir el local de los ’Zandicapés’ (personas con discapacidad) y rápidamente nace entre ellos una gran complicidad.

18:10
PAYDAY
Finlandia, presentación de 35’, proyecto multiplataforma, Yle
Presenta: Ina Mikkola (presentadora)

Sesión en inglés
La vida laboral está llena de emociones y problemas que son desafiantes a la hora de tratarlos y hablar de ellos. Queríamos romper los tabúes dando voz a las personas y crear un ambiente de trabajo entorno a este tema tan importante pero, siendo sinceros, algo aburrido. La periodista Ina Mikkola habla con un invitado que tiene problemas en su vida laboral durante una emisión interactiva de televisión en directo. Las soluciones y el apoyo de los compañeros se desarrollan en directo en dos equipos: los expertos en el estudio y los espectadores, que participan en el chat en directo. El programa era fresco y utilizaba gráficos de realidad aumentada de forma innovadora. Se crearon piezas cortas de comedia para Facebook e Instagram. Cada episodio presentaba cinco arquetipos que reconocen a todos los que trabajan en servicios de atención al cliente. Payday se desarrolló junto con el público en talleres, focus groups y entrevistando a muchas personas de los grupos objetivo.

18:50
THE LESSON
Israel, 35’, serie de ficción, KAN
Presenta: Victor Sala (co-director del Serializados Fest)

The Lesson es una historia de personas que se enfrentan a conflictos de poder, moral y amor en una sociedad en la que el racismo, la libertad de expresión y la legitimidad de la protesta son más que dilemas existenciales. Una discusión política entre un profesor de instituto y un alumno de 17 años se convierte en un conflicto emocional que va más allá del aula. En una lucha por la justicia, tanto el profesor Amir como su alumna Lian, no aflojarán la cuerda, incluso cuando las cosas se descontrolen y cambien sus vidas para siempre. Los seis episodios siguen el efecto dominó desde el aula, a toda la escuela, la comunidad, los medios de comunicación y todo el país. Es una lucha entre lo masculino y lo femenino; la juventud y la edad adulta; la izquierda y la derecha. Pero bajo la superficie - su dolor, relaciones dañadas, y un ardiente deseo de ser amado.

19:30
SESIÓN ESPECIAL: TV pública, la imaginación al poder

Presenta: Eva Mor (guionista y productora ejecutiva)
Participan: TVE, TV3, IB3
Duración: 60’

Un año más, Eva Mor presenta la sesión especial del MINIPUT, una mesa redonda donde las televisiones públicas de nuestro país presentan sus producciones más recientes e innovadoras. Representantes de TVE, TV3 e IB3 debatirán sobre los contenidos que veremos en los próximos meses en nuestras televisiones públicas.

20:35
THE SAD CHAMPION
Países Bajos, 50’, mini serie de docu-ficción, NPO2
Presentan: Cèlia Vidal y Iker Garcia (estudiantes URV)

Robert Hosé, diez veces campeón de ping pong, mujeriego y empresario de éxito, se convirtió en el modelo a seguir de una nueva generación de antillanos negros a principios de los años 70 en Curaçao. A través de entrevistas, imágenes de archivo y escenas recreadas, el espectador se adentra en el mito y la turbulenta vida de Hosé, que conduce a los altibajos de la vida y de la isla y la relación con los Países Bajos, que están estrechamente entrelazados. La mini serie se inspira en el libro homónimo de Jan Brokken. Su novela sobre Riki Marchena se basa en la historia real de Robert Hosé, leyenda del tenis mesa de Curaçao. Brokken, que vivió en Curaçao durante muchos años, conoció a Hosé cuando quiso lavar el coche. Más de 400 horas de entrevistas con el ahora drogadicto Hosé, que lleva más de 40 años en la calle, así como muchas conversaciones con personas que le conocieron en sus mejores momentos, sirvieron de base. El personaje principal, Marchena, muestra evidentes paralelismos con el carismático héroe deportivo y mujeriego Hosé, que lee Nietzsche.

© 1994-2012 MINIPUT, els continguts d'aquest website tenen una llicència CC-BY-SA | organitza i col·labora | web SPIP by Permanent