Blogger Facebook Twitter Flickr Issuu

1. Edició 2020
Fletxa

Edició 2020

El MINIPUT és l'única mostra de televisió de qualitat de l'Estat. La 26a edició se celebrarà el dissabte 28 de novembre de 2020 de 10.00 a 21.00h, de manera 100% online, retransmesa en directe des del CCCB.


cat

26a EDICIÓ DEL MINIPUT

El MINIPUT posa a l’abast de tots els professionals, estudiants, professors, investigadors i interessats en la televisió programes arriscats, innovadors i de servei públic de les televisions d’arreu del món amb una selecció del millor que s’ha pogut veure en l’última edició de l’INPUT (International Public Television Screening Conference); i oferint, d’altra banda, un tast dels programes o temes més destacats de les cadenes locals i autonòmiques, així com d’aquells projectes audiovisuals que utilitzen Internet com a mitjà de difusió.

Per adaptar-se a la situació actual, la mostra serà 100% online, no hi haurà públic presencial. Es podrà seguir en directe, a través d’una retransmissió des del CCCB. Serà una jornada maratoniana (de 10.00 a 21.00 hores) el dissabte 28 de novembre del 2020. Barcelona serà, de nou, l’únic escenari del nostre país on es presenten programes i es faciliten debats i trobades entre professionals i estudiosos de la televisió pública de qualitat d’arreu del món, tot i que aquest any es podrà veure més enllà de Barcelona.

Si teniu qualsevol dubte o voleu demanar més informació sobre el MINIPUT 2020, podeu escriure un correu electrònic a miniput.bcn_gmail.com.

Recordeu que per assistir al MINIPUT 2020 és recomanable que empleneu i ens envieu la inscripció gratuïta que trobareu a www.miniput.cat/inscripcions.

Seguiu-nos al Facebook: https://www.facebook.com/miniput
Al Twitter: @MINIPUTBCN
Al Flickr: http://www.flickr.com/people/miniput/
http://www.flickr.com/photos/miniput02
Al blog: http://miniput.blogspot.com.es/
A Internet: http://www.miniput.cat/

PROGRAMA. Consulta’l en PDF.
La programació pot patir modificacions a causa de les mesures de seguretat adoptades per la Covid-19. Per veure la versió actualitzada, consulteu sempre la pàgina web.
Tots els programes s’emetran en V.O. subtitulada a l’anglès.


SESSIÓ 1 (10.00 - 11.30h):

10.00h
PRESENTACIÓ DE L’ACTE

A càrrec de Francesc Escribano (coordinador nacional d’INPUT) i Montse Pujol Solà (coordinadora del MINIPUT).

10.15h
RADIO FACE
Irlanda del Nord, 29’, reality, BBC One Northern Ireland
Presenten: Anna Rotger i Sergi Molina (estudiants UB)

Aquest format reality converteix les persones que truquen al telèfon de la ràdio en estrelles de televisió. A les persones els encanta discutir, debatre, compartir històries, interrogar i parlar en general. En aquest programa de ritme ràpid, les persones que truquen per telèfon es converteixen en celebritats nacionals mentre son filmades discutint els grans problemes del dia amb un conegut presentador de programes d’entrevistes. Un grup recurrent de membres extravagants, divertits, obstinats i argumentatius del públic protagonitzen la sèrie expressant les seves opinions mentre els coneixem de primera mà. Dirigit per un presentador carismàtic, cada programa presenta quatre històries que han estat notícia. Amb càmeres col·locades a cotxes i taxis, sales d’estar i cuines, gimnassos i oficines, els espectadors obtenen una visió única de la vida quotidiana de les persones que truquen. Un gran èxit d’audiència i xarxes socials a la BBC d’Irlanda del Nord.

10.50h
OUR LAND
Finlàndia, 16’, experiment interactiu, Yle
Presenta: Bruno Gallardo (estudiant UPF)
Debat per videoconferència amb Harto Hänninen (responsable del projecte)

Això és un experiment en el qual Yle, la televisió pública finesa, va obrir els seus arxius al públic. Tothom hi podia participar i reeditar o modificar el metratge com volgués. L’objectiu del projecte era obtenir una mirada fresca de Finlàndia i els finesos. Es van rebre 372 curts, més dels que s’esperaven. Gent de totes les edats i de tots els camps van participar, amb peces molt creatives que parlen del present, del passat i del futur de Finlàndia. Tots els curts van ser publicats i encara estan disponibles a Yle Areena. El projecte també es va poder veure en museus de Finlàndia. A la televisió es van emetre sis episodis de 30 minuts, cada un centrat en un tema concret.


SESSIÓ 2 (11.45 - 13.20h):

11.45h
PHONE OF THE WIND: WHISPERS TO LOST FAMILIES
Japó, 49’, documental, NHK
Presenta: Natxo Garrido (psicòleg clínic de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa)

En un poble japonès destrossat pel tsunami del març del 2011, hi ha una cabina amb un telèfon que no està connectat. És el “telèfon del vent”, on la gent hi va a trucar les persones estimades que van morir amb el tsunami. La gent del poble veu com algunes comunitats es reconstrueixen, però d’altres encara estan en procés de dol i no poden avançar amb les seves vides. Per ells, el “telèfon del vent” és una manera d’obrir els seus sentiments i començar a treballar el dol. Aquest documental permet als espectador sentir alguns dels emotius missatges de les persones que fan servir el “telèfon del vent”.

12.45h
THE SECRET DIARY OF HENDRIK GROEN
Països Baixos, 32’, sèrie de ficció, Omroep MAX
Presenta: Cristina Froilan (estudiant UAB)

Potser en Hendrik Groen és vell, però encara no està mort, i no té previst fer-ho aviat. És cert, les seves passejades diàries es van escurçant i visita el metge sovint. Tècnicament, és una persona gran. Però per què la seva vida hauria de consistir només en beure cafè a la residència i esperar el final? En Hendrik Groen ens ensenya la seva residència i tots els pros i contres de viure-hi. Té molt sentit de l’humor i no té por d’ensenyar com són les coses a la residència. Amb el seu grup d’amics, intenta afegir una mica de color a la seva vida i surten per anar a casinos o a classes de pintura, fet que no agrada a la direcció. És l’u de gener. Comença un nou any i en Hendrik l’afronta amb un petit canvi: comença a escriure un diari personal.


SESSIÓ 3 (13.35 - 15.15h):

13.35h
WELCOME TO LEITH
Estats Units, 86’, documental, PBS
Presenta: Alba Sidera (periodista i autora del llibre Feixisme Persistent)

El documental narra l’intent d’apropiació d’un petit poble de Dakota del Nord per part del famós supremacista blanc Craig Cobb. A mesura que el seu comportament es fa més amenaçador, les tensions augmenten i els residents busquen desesperadament maneres d’expulsar el seu veí no desitjar, Els cineastes es plantegen algunes qüestions. Què fer quan un supremacista blanc arriba a la ciutat? Com es descobreix que ho és? Com retratar-lo i quant d’espai se li dóna dins la pel·lícula?


SESSIÓ 4 (15.45 - 17.00h):

15.45h
SESSIÓ ESPECIAL VIDEOJOCS
Presenta: Roc Massaguer (periodista especialitzat i youtuber especialitzat en videojocs)
Debat per videoconferència amb Tonny Christensen i Lasse Jørgensen (creadors i directors Ragnarok)

RAGNAROK
Dinamarca, 32’, eSports en directe, DR (fragment de 10’)

Les televisions públiques de Dinamarca, Noruega i Finlàndia col·laboren en aquesta retransmissió d’eSports en directe, un esdeveniment que va unir audiències a Minecraft, Instagram, televisió, YouTube i les seves respectives pàgines web i aplicacions. Tres equips nacionals (un de cada país) lluiten entre ells en un món de Minecraft generat pels usuaris, amb comentaris en directe d’un presentador i joves influencers de Minecraft.

NERD: DRAGONSLAYER666
Finlàndia, 14’, web sèrie de ficció, Yle Areena (VOD)

Aquesta web sèrie és una de les primeres que s’endinsa al món dels eSports. DragonSlayer666, el protagonista de la sèrie, és un gamer dedicat i decidit l’única ambició del qual és convertir-se en una estrella professional d’eSports. Quan la seva mare destrueix el seu ordinador, DragonSlayer666 es veu obligat a sortir de la seva habitació, enfrontar-se al món real i aprendre el significat de l’amistat i del treball en equip. Aquesta sèrie multiplataforma, que ha batut rècords d’audiència, estava destinada a un grup d’audiència molt concret: gamers adolescents intensius. El concepte consisteix en una web sèrie i contingut original guionitzat per a les xarxes socials. Els diferents nivells són part de la mateixa narrativa i conjuntament creen un univers immersiu. És la sèrie finesa més popular de la història de Yle Areena.

16.35h
#WORK_IN_PROGRESS
Israel, 20’, web sèrie, Channel Hot 8
Presenta: Gerard Cobo (estudiant Tecnocampus)

Una web sèrie que ajunta coneguts youtubers israelians i activistes socials que pertanyen a diverses comunitats de la societat israeliana. La trobada d’aquests dos mons, tan diferents l’un de l’altre, presenta un angle sorprenentment interessant de la societat israeliana i els seus múltiples reptes. Els youtubers i activistes intenten iniciar diàlegs nous, complexos, divertits, commovedors, sense por de tocar nervis sensibles.


SESSIÓ 5 (17.15 - 19.00h):

17.15h
INNOVACIONS TECNOLÒGIQUES A LA TV: DE PATRICE BARRAT A OPERACIÓN TRIUNFO
Presenten: Ingrid Guardiola (UdG) i Mercè Oliva (UPF)
45’

L’INPUT va ser un dels primers escenaris on es van veure programes que utilitzaven les noves tecnologies i que aprofitaven l’abaratiment i transformació dels equips de gravació i de les càmeres domèstiques amb finalitats creatives, narratives i comunicatives. Però les innovacions tecnològiques han anat un pas més enllà al llarg d’aquests anys. Quins han estat els canvis tecnològics a la televisió pública més destacats de les últimes dècades? Com ha afectats els continguts i al lloc de l’espectador? Sessió a càrrec d’Ingrid Guardiola (UdG, investigadora cultural) i Mercè Oliva (UPF).

18.00h
ELS FORMATS MÉS INNOVADORS EN TEMPS DE CORONAVIRUS
Presenten: Miquel Garcia i Manel Raya (Laboratori de Formats de la CCMA)
60’

Presentació d’un recull dels formats més innovadors de les televisions de tot el món durant l’últim any. Les tendències i les fórmules més transgressores. Com han respost les televisions a la situació del confinament, a les exigències de producció conseqüència de la pandèmia i a les necessitats d’adaptar-se a unes noves demandes socials? A càrrec de Miquel Garcia i Manel Raya, del Laboratori de Formats de la CCMA, un servei de la Corporació per observar noves tendències, bones pràctiques i innovació en televisió.


SESSIÓ 6 (19.15 - 20.45h):

19.15h
TELEVISIONS: OBLIGADES A COL·LABORAR 
Presenta: Àlex Gutiérrez (periodista)
Participen: Pere Buhigas (RTVE), Sigfrid Gras (TV3), Sergi Vicente (betevé)
45’ 
 
Cada televisió ha reaccionat com ha pogut davant la pandèmia. Mes enllà de volcar-se en la seva missió informativa durant les primeres setmanes més crítiques de la pandèmia, totes han tirat endavant accions on hi destaca una lògica col·laborativa. Algunes han impulsat pactes amb el teixit cultural i social més pròxim per oferir-se com a ’escenari’ de concerts o altres activitats que no es podien fer de manera presencial. D’altres s’han coordinat amb les autoritats educatives per pal·liar la manca de classes presencials amb una programació especial. Representants de RTVE, TV3 i betevé conversen sobre com les televisions públiques s’han adaptat a les adversitats de la pandèmia. 

20.00
ESCENARI 0
Presenta: Manel Jiménez (UPF)
Participen: Juan Carlos Martel (director teatral), Clara Roquet (directora i guionista)
45’

La sessió vol reflexionar sobre la relació entre l’escena i la pantalla: com l’espai domèstic, com a escenari artístic en viu, ha generat propostes audiovisuals inèdites durant el confinament. Algunes d’elles recuperen determinats mecanismes televisius; altres, apunten a la invenció de nous formats. El focus es posa sobre els creadors, i sobre què fan per donar sortida a les seves iniciatives. L’objectiu de la sessió és explorar com les solucions que presenten acaben reinventant els formats. 

cast

26a EDICIÓN DEL MINIPUT

El MINIPUT pone al alcance de todos los profesionales, estudiantes, profesores, investigadores e interesados en la televisión programas arriesgados, innovadores y de servicio público de las televisiones de todo el mundo con una selección de lo mejor que se ha podido ver en la última edición de INPUT (International Public Television Screening Conference); y ofreciendo, por otro lado, una cata de los programas o temas más destacados de las cadenas locales y autonómicas, así como de aquellos proyectos audiovisuales que utilizan Internet como medio de difusión.

Adaptándose a la situación actual, la muestra será 100% online, sin público presencial. Se podrá seguir en directo, a través de una retransmisión desde el CCCB. Será una jornada maratoniana (de 10.00 a 21.00 horas) el sábado 28 de noviembre de 2020. Barcelona será, de nuevo, el único escenario de nuestro país donde se presentan programas y se facilitan debates y encuentros entre profesionales y estudiosos de la televisión pública de calidad de todo el mundo. Este año, sin embargo, se podrá seguir también fuera de Barcelona.

Si tiene cualquier duda o desea pedir más información, puede mandar un correo electrónico a miniput.bcn_gmail.com.

Recuerde que para asistir al MINIPUT 2020 es recomendable rellenar y mandarnos la inscripción gratuita que encontrará en www.miniput.cat/inscripcions

Síguenos en Facebook: https://www.facebook.com/miniput
En Twitter: @MINIPUTBCN
En Flickr: http://www.flickr.com/people/miniput/
http://www.flickr.com/photos/miniput02
En el blog: http://miniput.blogspot.com.es/
En Internet: http://www.miniput.cat/

PROGRAMA. Consúltalo en PDF:
La programación puede sufrir cambios debido a las medidas de seguridad adoptadas por la Covid-19. Para ver la versión actualizada, consultad la página web.
Todos los programas se emitirán en V.O. subtitulada al inglés.


SESIÓN 1 (10.00 - 11.30h):

10.00h
PRESENTACIÓN

A cargo de Francesc Escribano (coordinador nacional de INPUT) y Montse Pujol Solà (coordinadora de MINIPUT).

10.15h
RADIO FACE
Irlanda del Norte, 29’, reality, BBC One Northern Ireland
Presentan: Anna Rotger y Sergi Molina (estudiantes UB)

Este formato reality convierte las personas que llaman al teléfono de la radio en estrellas de televisión. A las persones les encanta discutir, debatir, compartir historias, interrogar y hablar en general. En este programa de ritmo rápido, las personas que llaman por teléfono se convierten en celebridades nacionales mientras son filmadas discutiendo los grandes problemas del día con un conocido presentador de programas de entrevistas. Un grupo recurrente de miembros extravagantes, divertidos, obstinados y argumentativos del público protagonizan la serie expresando sus opiniones mientras los conocemos de primera mano. Dirigido por un presentador carismático, cada programa presenta cuatro historias que han sido noticia. Con cámaras colocadas en coches y taxis, comedores y cocinas, gimnasios y oficinas, los espectadores obtienen una visión única de la vida cotidiana de las personas que llaman. Un gran éxito de audiencia y redes sociales en la BBC de Irlanda del Norte.

10.50h
OUR LAND
Finlandia, 16’, experiment interactivo, Yle
Presenta: Bruno Gallardo (estudiante UPF)
Debate per videoconferencia con Harto Hänninen (responsable del proyecto)

Este es un experimento en el cual Yle, la televisión pública finlandesa, abrió sus archivos al público. Todo el mundo podía participar y reeditar o modificar el metraje como quisiera. El objetivo del proyecto era conseguir una mirada fresca de Finlandia y los finlandeses. Se recibieron 372 cortos, más de los que se esperaban. Gente de todas las edad y de todos los campos participó, con piezas muy creativas que hablan del presente, del pasado y del futuro de Finlandia. Todos los cortos fueron publicados y aún están disponibles en Yle Areena. El proyecto también se pudo ver en museos de Finlandia. En televisión se emitieron sis episodios de 30 minutos, cada uno centrado en un tema concreto.


SESIÓN 2 (11.45 - 13.20h):

11.45h
PHONE OF THE WIND: WHISPERS TO LOST FAMILIES
Japón, 49’, documental, NHK
Presenta: Natxo Garrido (psicólogo clínico del Hospital Universitari Mútua Terrassa)

En un pueblo japonés destrozado por el tsunami de marzo de 2011 hay una cabina con un teléfono que no está conectado. Es el “teléfono del viento”, donde la gent va a llamar a las personas queridas que murieron en el tsunami. La gente del pueblo ve como algunas comunidades se reconstruyen, pero otras aún están en proceso de duelo y no pueden avanzar con sus vidas. Para ellos, el “teléfono del viento” es una manera de abrir sus sentimientos y empezar a trabajar el duelo. Este documental permite a los espectadores oír algunos de los emotivos mensajes de las personas que utilizan el “teléfono del viento”.

12.45h
THE SECRET DIARY OF HENDRIK GROEN
Países Bajos, 32’, serie de ficción, Omroep MAX
Presenta: Cristina Froilan (estudiante UAB)

A lo mejor Hendrik Groen es mayor, pero aún no está muerto, y no tiene previsto hacerlo pronto. Es cierto, sus paseos diarios se van acortando y visita el médico a menudo. Técnicamente, es un anciano. Pero ¿por qué su vida debería consistir sólo en beber café en la residencia y esperar el final? Hendrik Groen nos enseña su residencia y todos los pros y contras de vivir en ella. Tiene mucho sentido del humor y no tiene miedo de enseñar como son las cosas en la residencia. Con su grupo de amigos intenta añadir un poco de color a su vida y salen para ir a casinos o a clases de pintura, cosa que no es del agrado de la dirección. Es uno de enero. Empieza un nuevo año y Hendrik lo afronta con un pequeño cambio: empieza a escribir un diario personal.


SESIÓN 3 (13.35 - 15.15h):

13.35h
WELCOME TO LEITH
Estados Unidos, 86’, documental, PBS
Presenta: Alba Sidera (periodista y autora del libro Feixisme Persistent)

El documental narra el intento de apropiación de un pequeño pueblo de Dakota del Norte por parte del famoso supremacista blanco Craig Cobb. A medida que su comportamiento se hace más amenazador, las tensiones aumentan y los residentes buscan desesperadamente maneras de expulsar a nu nuevo vecino no deseado. Los cineastas se plantean algunas cuestiones: ¿qué hacer cuando un supremacista blanco llega a la ciudad? ¿Cómo se descubre que lo es? ¿Cómo retratarlo y cuánto espacio se le da dentro de la película?


SESIÓN 4 (15.45 - 17.00h):

15.45h
SESIÓN ESPECIAL VIDEOJUEGOS
Presenta: Roc Massaguer (periodista especializado y youtuber especializado en videojuegos)
Debate per videoconferencia con Tonny Christensen y Lasse Jørgensen (creadores y directores de Ragnarok)


RAGNAROK
Dinamarca, 32’, eSports en directo, DR (fragmento de 10’)

Las televisiones públicas de Dinamarca, Noruega y Finlandia colaboran en esta retransmisión de eSports en directo, un evento que unió audiencias en Minecraft, Instagram, YouTube, cadenas de televisión y sus respectivas páginas web y aplicaciones. Tres equipos nacionales (uno de cada país) luchan entre ellos en un mundo de Minecraft generado por los usuarios, con comentarios en directo de un presentador y jóvenes influencers de Minecraft.

NERD: DRAGONSLAYER666
Finlandia, 14’, web serie de ficción, Yle Areena (VOD)

Esta web serie es una de las primeras que se adentra en el mundo de los eSports. DragonSlayer666, el protagonista de la serie, es un gamer dedicado y decidido, la única ambición del cual es convertirse en una estrella professional de eSports. Cuando su madre destruye su ordenador, DragonSlayer666 se ve obligado a salir de su habitación, enfrentarse al mundo real y aprender el significado de la amistad y del trabajo en equipo. Esta serie multiplataforma, que ha batido records de audiencia, estaba destinada a un grupo de audiencia muy concreto: gamers adolescentes intensivos. El concepto consiste en una web serie y contenido original guionizado para las redes sociales. Los diferentes niveles son parte de la misma narrativa y conjuntamente crean un universo inmersivo. Es la serie finlandesa más popular de la historia de Yle Areena.

16.35h
#WORK_IN_PROGRESS
Israel, 20’, web serie, Channel Hot 8
Presenta: Gerard Cobo (estudiante Tecnocampus)

Una web serie que junta conocidos youtubers israelíes y activistas sociales que pertenecen a distintas comunidades de la sociedad israelí. El encuentro de estos dos mundos, tan distintos los unos de los otros, presenta un ángulo sorprendentemente interesante de la sociedad israelí y de sus múltiples retos. Los youtubers y activistas intentan iniciar diálogos nuevos, complejos, divertidos, conmovedores, sin miedo a tocar nervios sensibles.


SESIÓN 5 (17.15 - 19.00h):

17.15h
INNOVACIONES TECNOLÓGICAS EN LA TV: DE PATRICE BARRAT A OPERACIÓN TRIUFO
Presentan: Ingrid Guardiola (UdG) y Mercè Oliva (UPF)
45’

INPUT fue uno de los primeros escenarios donde se vieron programas que utilizaban las nuevas tecnologías y que aprovecharon el abaratamiento y transformación de los equipos de grabación y de las cámaras domésticas con fines creativos, narrativos y comunicativos. Pero las innovaciones tecnológicas televisivas han ido un paso más allá a lo largo de estos años. ¿Cuáles han sido los cambios tecnológicos en la televisión pública más destacados en las últimas décadas? ¿Cómo ha afectado a los contenidos y al lugar del espectador? Sesión a cargo de Ingrid Guardiola (UdG, investigadora cultural) y Mercè Oliva (UPF).

18.00h
LOS FORMATOS MÁS INNOVADORES EN TIEMPO DE CORONAVIRUS
Presenta: Miquel Garcia y Manel Raya (Laboratorio de Formatos de la CCMA)
60’

Presentación de una recopilación de los formatos más innovadores de todo el mundo durante el último año. Las tendencias y las fórmulas más transgresoras. ¿Cómo han respondido las televisiones a la situación del confinamiento, a las exigencias de producción consecuencia de la pandemia y a las necesidades de adaptarse a unas nuevas demandas sociales? A cargo de Miquel Garcia y Manel Raya, del Laboratorio de Formatos de la CCMA, un servicio de la Corporación para observar nuevas tendencias, buenas prácticas y innovación en televisión.


SESIÓN 6 (19.15 - 20.45h):

19.15h
TELEVISIONES: OBLIGADAS A COLABORAR
Presenta: Àlex Gutiérrez (periodista)
Participan: Pere Buhigas (RTVE), Sigfrid Gras (TV3), Sergi Vicente (betevé)
45’

Cada televisión ha reaccionado como ha podido ante la pandemia. Más allá de volcarse en su misión informativa durante las primeras semanas más críticas de la pandemia, todas han desarrollado acciones donde destaca una lógica colaborativa. Algunas han impulsado pactos con el tejido cultural y. Social más próximo para ofrecerse como ‘escenario’ de conciertos o otras actividades que no se podían hacer de forma presencial. Otras se han coordinado con las autoridades educativas para paliar la falta de clases presenciales con una programación especial. Representantes de RTVE, TV3 y betevé hablan sobre cómo las televisiones públicas se han adaptado a las adversidades de la pandemia.

20.00h
ESCENARIO 0
Presenta: Manel Jiménez (UPF)
Participan: Juan Carlos Martel (director teatral), Clara Roquet (directora i guionista)
45’

La sesión quiere reflexionar sobre la relación entre la escena y la pantalla: como el espacio doméstico, como escenario artístico en vivo, ha generado propuestas audiovisuales inéditas durante el confinamiento. Algunos de ellos recuperan determinados mecanismos televisivos; otros, apuntan a la invención de nuevos formatos. El foco se pone sobre de los creadores y sobre qué hacen para dar salida a sus iniciativas. El objetivo de la sesión es explorar como las soluciones que presentan acaban reinventando los formatos.

© 1994-2012 MINIPUT, els continguts d'aquest website tenen una llicència CC-BY-SA | organitza i col·labora | web SPIP by Permanent