Blogger Facebook Twitter Flickr Issuu

1. Edició 2019
Fletxa

Edició 2019

El MINIPUT és l'única mostra de televisió de qualitat de l'Estat. La 25a edició se celebrarà el dissabte 30 de novembre de 2019 de 10.00 a 21.00h al CCCB.

( CAT )
25 ANYS CONFIANT EN LA TELEVISIÓ

El MINIPUT posa a l’abast de tots els professionals, estudiants, professors, investigadors i interessats en la televisió programes arriscats, innovadors i de servei públic de les televisions d’arreu del món amb una selecció del millor que s’ha pogut veure en l’última edició de l’INPUT (International Public Television Screening Conference); i oferint, d’altra banda, un tast dels programes o temes més destacats de les cadenes locals i autonòmiques, així com d’aquells projectes audiovisuals que utilitzen Internet com a mitjà de difusió.

La mostra tornarà a celebrar-se al Teatre del CCCB en una jornada maratoniana (de 10.00 a 21.00 hores) el dissabte 30 de novembre del 2019. Barcelona serà, de nou, l’únic escenari del nostre país on es presenten programes i es faciliten debats i trobades entre professionals i estudiosos de la televisió pública de qualitat d’arreu del món.

Si teniu qualsevol dubte o voleu demanar més informació sobre el MINIPUT 2018, truqueu-nos al 93 542 24 92. Per a qüestions més específiques podeu escriure un correu electrònic a miniput.bcn@gmail.com.

Recordeu que per assistir al MINIPUT 2019 és recomanable que empleneu i ens envieu la inscripció gratuïta que trobareu a www.miniput.cat.

Seguiu-nos al Facebook: https://www.facebook.com/miniput
Al Twitter: @MINIPUTBCN
Al Flickr: http://www.flickr.com/people/miniput/
http://www.flickr.com/photos/miniput02
Al blog: http://miniput.blogspot.com.es/
A Internet: http://www.miniput.cat/

PROGRAMA. Consulta’l en PDF a partir del 15 d’octubre.

Tots els programes s’emetran en V.O. subtitulada a l’anglès.

10.00h
PRESENTACIÓ DE L’ACTE

10.15h
TABOO
Bèlgica, factual entertainment, 55’, VRT één
Presenta: David Llanes (El Terrat), debat telemàtic amb René Vermeulen (productor)
A cada episodi d’aquest format d’entreteniment, un còmic famós posa a prova els límits de la comèdia i del bon gust, qüestionant un tema del qual generalment està considerat tabú fer-ne broma. La diferència és que en aquest programa haurà aconseguit el material directament dels afectats de ceguesa, obesitat o altres discapacitats físiques. I encara més, participaran al programa. Fent servir l’experiència com a font de material i després de mesos de preparació, el còmic farà un monòleg que serà gravat per la televisió.

11.35h
100 CAMERAS
Japó, factual entertainment, 30’, NHK
Presenta: Joan Sanmartí (estudiant Tecnocampus Mataró)
On és el secret de l’èxit de l’editorial de manga més venuda del Japó, Weekly Shonen Jump? Per descobrir-ho, la NHK va observar els seus treballadors des de tots els angles possibles mentre treballaven, posant 100 càmeres fixes a la seva oficina. No hi ha cap entrevista, és purament observacional. 100 càmeres permeten mostrar coses que passen simultàniament, en diferents espais. A més, hi ha dos comentaristes que miren el metratge i el comenten humorísticament.

12.10h
SESSIÓ WEBSERIE:
Presenten: Marta Vivet i Laura Azemar (exestudiants UPF), amb la presència de Maud Wiemeijer (creadora i guionista d’Anne+)
GORDA
Argentina, ficció, 15’, Cablevisión Flow
Joy és una jove jueva obesa de 27 anys amb un sentit de l’humor càustic. Insatisfeta amb la seva vida professional i amorosa, i després de patir bullying en silenci a l’escola primària, deixa sortir el seu jo més salvatge. Accepta la seva condició i ens obliga a reflexionar sobre la hipocresia i els prejudicis. Sèrie produïda per UN3, canal públic administrat per la Universidad Nacional 3 de Febrero, que està dedicat a comèdia i a promocionar nous joves comedians a la indústria.

ANNE +
Països Baixos, ficció, 12’, BNNVARA
La sèrie se centra en Anne (24) en un cap de setmana de trasllat, reflexionant sobre les seves relacions. A cada episodi explica la seva història amb una parella diferent (per exemple, Anne + Lily). A mesura que es desenvolupa la sèrie, seguim Anne en la seva vida de jove adulta a Amsterdam. La creadora va escriure la sèrie que hagués volgut veure de jove i va començar amb una campanya de micromecenatge per gravar el capítol pilot. La sèrie ha tingut molt èxit per representar l’homosexualitat sense convertir-la en un problema, aconseguint una àmplia audiència.

13.00h
BETWEEN LIFE AND DEATH
Països Baixos, factual, 45’, EO/NPO3
Presenta: Sergi Vicente (betevé), amb la presència de Martine Tromp (directora i editora)
Tres adolescents deprimits i amb tendències suïcides participen en un experiment únic. Cada un d’ells és emparellat amb un jove malalt terminal. Un d’ells s’està morint, però fa tot el possible per seguir viu. L’altre està viu, però té ganes de morir-se. Durant un any, la sèrie segueix les vides d’aquests joves, que d’entrada no sembla que tinguin molt en comú. Què es poden oferir l’un a l’altre? Ha canviat la seva visió de la vida o de la mort al cap d’un any? L’objectiu del programa, que formava part de la setmana sobre la depressió a NPO3 (canal de joves dels Països Baixos), era conscienciar sobre aquesta malaltia. Va ser un dels programes més controvertits.

14.10h
THE CLEANERS
Alemanya, documental, 88’, Arte
Presenta: Ingrid Guardiola (UdG)
Entra a la indústria oculta de la neteja digital del tercer món, on Internet s’allibera d’allò que no li agrada. Aquí coneixem cinc “carronyaires”, entre milers de persones subcontractades per Silicon Valley, la feina de les quals és eliminar contingut “inapropiat” d’Internet. En una lluita paral·lela, coneixem persones d’arreu del món les vides de les quals estan molt afectades per la censura digital. Un “netejador” típic mira i valora milers d’imatges i vídeos, sovint extremadament pertorbadors, que porten a problemes psicològics a llarg plaç. Per sota de la seva feina hi ha qüestions profundes sobre de què està feta una imatge o una propaganda i sobre què és el periodisme. On és el punt de la balança perquè les xarxes socials no siguin un terreny sense lleis, però tampoc un fòrum ple de censura? The Cleaners lluita per acceptar aquest nou i desconcertant paradigma i explica la història de l’auge i caiguda de la utòpica ideologia de les xarxes socials.

15.45h
OOPS, WE FORGOT YOUR ORDER
Corea del Sud, reality, 55’, KBS
Presenta: Mercè Oliva (UPF)
És un restaurant molt estrany al mig de Seül, ja que sovint se sent dir “jo no he demanat això”. El famós xef coreà Lee Yeonbok lidera un equip de cuiners i la presentadora Song Euni, un equip de cinc cambrers de la tercera edat amb problemes de demència. Aquest episodi mostra com se seleccionen els 5 cambrers per treballar al restaurant i com gestionen l’obertura del local. Un exemple de com la televisió pública adreça el problema dels desordres de memòria d’una manera entretinguda, alhora que revela les complexitats de treballar amb les persones afectades.

16.45h
UNA HISTORIA NECESARIA
Xile, short drama series, 18’, 13c
Presenta: Isabel Galí (excorresponsal de TV3 a l’Amèrica Llatina), debat telemàtic amb Hernán Caffiero (director)
Una sèrie de 16 capítols de 5 minuts que narren les vertaderes històries basades en casos de l’informe de Rettig, de persones detingudes a Xile que no s’han trobat encara avui en dia. L’informe de Rettig (1991) posava atenció en els abusos de drets humans resultants en mort o desaparició que van passar a Xile durant els anys de la dictadura militar d’Augusto Pinochet (setembre 1973 - març 1990). L’informe declara que més de 2000 persones van ser assassinades per motius polítics i dotzenes de militars han estat condemenats per abusos als drets humans. Es projecten els següents capítols: 1 (Alfredo García), 5 (Sergio y Carlos Jacinto d’Apollonio), 8 (Reinalda Pereira) i 16 (Ana González).

17.30h
THE STRANGER
Dinamarca, factual, 25’, TV2 Denmark
Presenten: Laia Hinojosa i Carles Losada (estudiants URL)
Amanda, una mare soltera de Hvidovre, és contactada per Casper via Facebook. Casper és l’hereu d’una de les famílies més riques de Dinamarca, però prefereix deixar-ho de banda. S’escriuen durant tres mesos abans de tenir la primera cita, on l’Amanda s’enamora d’en Casper. Ha sorgit del no-res i compleix tots els seus somnis. Però mica en mica va descobrint que no tot era el que semblava. La sèrie està basada en el famós podcast “In a relationship with…” i en l’experiència real de l’Amanda, barrejant ficció i realitat d’una manera poc usual. L’Amanda s’interpreta a ella mateixa i la resta de personatges estan interpretats per gent normal, però Casper és un actor.

18.00h
MY VAGINA & I + MY PENIS & I
Dinamarca, factual, 10’, DR3
Presenten: Isabel Ayala i Zaida Borrell (estudiants UdL), amb la presència d’Andreas Gabrielsen (creador)
La relació amb els propis genitals és un dels grans tabús que existeix, sobretot entre la gent jove. Moltes de les inseguretats i la seva imatge depenen de l’aparença i funcions d’òrgans dels quals quasi mai en parlen. Aquesta sèrie de 10 capítols (5 sobre la vagina, 5 sobre el penis) pretén trencar aquest tabú i explorar aquesta relació a través de gent jove que parla sobre com els sentiments sobre la seva vagina o el seu penis influeixen en el seu dia a dia. A través d’experiències, anècdotes, amb humor i honestedat, es vol demostrar a les joves audiències que tothom és diferent. El format té una forta identitat visual: la càmera enfoca només els genitals, per buscar anonimitat.

18.35h
#FOLLOWME
Països Baixos, documental a Instagram, 50’, NPO 3
Presenta: David Villarreal (estudiant UAB)
Què passa quan mil milions de persones fan servir una plataforma on la popularitat pot ser manipulada? #followme aprofundeix al món financer al rerefons d’Instagram. La xarxa social s’ha convertit en una indústria on likes i followers són la moneda de canvi. Què és real i què és fals? Podem lluitar contra l’algoritme? Qui són els guanyadors i qui són els perdedors? I ens adonem de tot això quan naveguem per la xarxa? És el primer documental sobre Instagram a Instagram. Es va desenvolupar com un documental work-in-progress transparent i cross-media al compte @followme.doc, on Nicolaas (Super stream me) explorava tots els mètodes per guanyar popularitat.

19.30h
SESSIÓ ESPECIAL 25 ANYS MINIPUT
Monòleg, 60’
Presenta: Francesc Escribano (coordinador nacional d’INPUT)
Per celebrar l’aniversari del MINIPUT, proposem un repàs dels programes que han passat per la seva pantalla al llarg d’aquestes 25 edicions. De la mà d’Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee, revisitarem els programes més destacats, des de Expedition: Robinson (1998) fins a Sorry about that (2017), passant per The Big Donnor Show (2008) o Married at first sight (2014). Quins formats ressonen encara avui a les nostres cadenes? Com ha canviat la funció de la televisió pública? Podem parlar d’una “televisió morta” o d’una “nova televisió”? Han canviat molt els hàbits de consum?

(CAST)
25 AÑOS CONFIANDO EN LA TELEVISIÓN

El MINIPUT pone al alcance de todos los profesionales, estudiantes, profesores, investigadores e interesados en la televisión programas arriesgados, innovadores y de servicio público de las televisiones de todo el mundo con una selección de lo mejor que se ha podido ver en la última edición de INPUT (International Public Television Screening Conference); y ofreciendo, por otro lado, una cata de los programas o temas más destacados de las cadenas locales y autonómicas, así como de aquellos proyectos audiovisuales que utilizan Internet como medio de difusión.

La muestra volverá a celebrarse en el nuevo Teatro del CCCB con una jornada maratoniana (de 10.00 a 21.00 horas) el sábado 30 de noviembre de 2019. Barcelona será, de nuevo, el único escenario de nuestro país donde se presentan programas y se facilitan debates y encuentros entre profesionales y estudiosos de la televisión pública de calidad de todo el mundo.

Si tiene cualquier duda o desea pedir más información, puede llamarnos al 93 542 24 92. Para cuestiones más específicas puede mandar un correo electrónico a miniput.bcn@gmail.com.

Recuerde que para asistir al MINIPUT 2019 es recomendable rellenar y mandarnos la inscripción gratuita que encontrará en www.miniput.cat

Síguenos en Facebook: https://www.facebook.com/miniput
En Twitter: @MINIPUTBCN
En Flickr: http://www.flickr.com/people/miniput/
http://www.flickr.com/photos/miniput02
En el blog: http://miniput.blogspot.com.es/
En Internet: http://www.miniput.cat/

PROGRAMA. Consúltalo en PDF a partir del 15 de octubre :
Todos los programas se emitirán en V.O. subtitulada al inglés.

10.00h
PRESENTACIÓN DEL ACTO

10.15h
TABOO
Bélgica, factual entertainment, 55’, VRT één
Presenta: David Llanes (El Terrat), debate telemático con René Vermeulen (productor)
En cada episodio de este formato de entretenimiento, un cómico famoso pone a prueba los límites de la comedia y del buen gusto, cuestionando un tema del que generalmente está considerado tabú hacer broma. La diferencia es que en este programa habrá conseguido el material directamente de los afectados de ceguera, obesidad o otras discapacidades físicas. Y aún más, participarán en el programa. Utilizando la experiencia como fuente de material y después de meses de preparación, el cómico hará un monólogo que será grabado para la televisión.

11.35h
100 CAMERAS
Japón, factual entertainment, 30’, NHK
Presenta: Joan Sanmartí (estudiante Tecnocampus Mataró)
¿Dónde está el secreto del éxito de la editorial de manga más vendida de Japón, Weekly Shonen Jump? Para descubrirlo, la NHK observó sus trabajadores desde todos los ángulos posibles mientras trabajaban, poniendo 100 cámaras fijas en su oficina. No hay ninguna entrevista, todo es puramente observacional. 100 cámaras permiten mostrar cosas que pasan simultáneamente en diferentes espacios. Además, hay dos comentaristas que miran el metraje y lo comentan humorísticamente.

12.10h
SESIÓN WEBSERIE:
Presentan: Marta Vivet y Laura Azemar (exestudiantes UPF), con la presencia de Maud Wiemeijer (creadora y guionista de Anne+)
GORDA
Argentina, ficción, 15’, Cablevisión Flow
Joy es una joven judía obesa de 27 años con un sentido del humor cáustico. Insatisfecha con su vida profesional y amorosa, y tras sufrir bullying en silencio en la escuela primaria, deja salir su yo más salvaje. Acepta su condición y nos obliga a reflexionar sobre la hipocresía y los prejuicios. Serie producida por UN3, canal público administrado por la Universidad Nacional 3 de Febrero, que está dedicado a comedia y promocionar nuevos jóvenes comediantes en la industria.

ANNE+
Países Bajos, ficción, 12’, BNNVARA
La serie se centra en Anne (24) durante un fin de semana de mudanza, reflexionando sobre sus relaciones. En cada episodio cuenta su historia con una pareja diferente (por ejemplo, Anne + Lily). A medida que se desarrolla la serie, seguimos Anne en su vida de joven adulta en Amsterdam. La creadora escribió la serie que hubiera querido ver de joven y comenzó con una campaña de micromecenazgo para grabar el capítulo piloto. La serie ha tenido mucho éxito para representar la homosexualidad sin convertirla en un problema, consiguiendo una amplia audiencia.

13.00h
BETWEEN LIFE AND DEATH
Países Bajos, factual, 45’, EO/NPO3
Presenta: Sergi Vicente (betevé), con la presencia de Martine Tromp (directora y editora)
Tres adolescentes deprimidos y con tendencias suicidas participan en un experimento único. Cada uno de ellos es emparejado con un joven enfermo terminal. Uno de ellos se está muriendo, pero hace todo lo posible para seguir vivo. El otro está vivo, pero tiene ganas de morirse. Durante un año, la serie sigue las vidas de estos jóvenes, que de entrada no parecen tener mucho en común. ¿Qué pueden ofrecer el uno al otro? Ha cambiado su visión de la vida o de la muerte al cabo de un año? El objetivo del programa, que formaba parte de la semana sobre la depresión en NPO3 (canal de jóvenes de los Países Bajos), era concienciar sobre esta enfermedad. Fue uno de los programas más controvertidos.

14.10h
THE CLEANERS
Alemania, documental, 88’, Arte
Presenta: Ingrid Guardiola (UdG)
Entra en la industria oculta de la limpieza digital del tercer mundo, donde Internet se libera de lo que no le gusta. Aquí conocemos cinco "carroñeros", entre miles de personas subcontratadas por Silicon Valley, cuyo trabajo es eliminar contenido "inapropiado" de Internet. En una lucha paralela, conocemos personas de todo el mundo las vidas de las cuales están muy afectadas por la censura digital. Un "limpiador" típico mira y valora miles de imágenes y vídeos, a menudo extremadamente perturbadores, que llevan a problemas psicológicos a largo plazo. Por debajo de su trabajo hay cuestiones profundas sobre de qué está hecha una imagen o una propaganda y sobre qué es el periodismo. ¿Dónde está el punto de la balanza para que las redes sociales no sean un terreno sin leyes, pero tampoco un foro lleno de censura? The Cleaners lucha para aceptar este nuevo y desconcertante paradigma y cuenta la historia del auge y caída de la utópica ideología de las redes sociales.

15.45h
OOPS, WE FORGOT YOUR ORDER
Corea del Sur, reality, 55’, KBS
Presenta: Mercè Oliva (UPF)
Es un restaurante muy extraño en medio de Seúl, ya que a menudo se oye decir "yo no he pedido esto". El famoso chef coreano Lee Yeonbok lidera un equipo de cocineros y la presentadora Song Euni, un equipo de cinco camareros de la tercera edad con problemas de demencia. Este episodio muestra cómo se seleccionan los 5 camareros para trabajar en el restaurante y cómo gestionan la apertura del local. Un ejemplo de cómo la televisión pública trata el problema de los desórdenes de memoria de una manera entretenida, a la vez que revela las complejidades de trabajar con las personas afectadas.

16.45h
UNA HISTORIA NECESARIA
Chile, short drama series, 18’, 13c
Presenta: Isabel Galí (excorresponsal de TV3 en America Latina), debate telemático con Hernán Caffiero (director)
Una serie de 16 capítulos de 5 minutos que narran las verdaderas historias basadas en casos del informe de Rettig, de personas detenidas en Chile que no se han encontrado aún hoy en día. El informe de Rettig (1991) ponía atención en los abusos de derechos humanos resultantes en muerte o desaparición que pasaron en Chile durante los años de la dictadura militar de Augusto Pinochet (septiembre 1973 - marzo 1990). El informe declara que más de 2000 personas fueron asesinadas por motivos políticos y docenas de militares han sido condenados por abusos a los derechos humanos. Se proyectan los siguientes capítulos: 1 (Alfredo García), 5 (Sergio y Carlos Jacinto de Apollonio), 8 (Reinalda Pereira) y 16 (Ana González).

17.30h
THE STRANGER
Dinamarca, factual, 25’, TV2 Denmark
Presentan: Laia Hinojosa y Carles Losada (estudiantes URL)
Amanda, una madre soltera de Hvidovre, es contactada por Casper vía Facebook. Casper es el heredero de una de las familias más ricas de Dinamarca, pero prefiere dejarlo de lado. Se escriben durante tres meses antes de tener la primera cita, donde Amanda se enamora de Casper. Ha surgido de la nada y cumple todos sus sueños. Pero poco a poco va descubriendo que no todo era lo que parecía. La serie está basada en el famoso podcast "In a relationship with..." y en la experiencia real de Amanda, mezclando ficción y realidad de una manera poco usual. Amanda se interpreta a sí misma y el resto de personajes están interpretados por gente normal, pero Casper es un actor.

18.00h
MY VAGINA & I + MY PENIS & I
Dinamarca, factual, 10’, DR3
Presentan: Isabel Ayala y Zaida Borrell (estudiantes UdL), con la presencia de Andreas Gabrielsen (creador)
La relación con los propios genitales es uno de los grandes tabúes que existe, sobre todo entre la gente joven. Muchas de las inseguridades y su imagen dependen de la apariencia y funciones de órganos de los que casi nunca hablan. Esta serie de 10 capítulos (5 sobre la vagina, 5 sobre el pene) pretende romper este tabú y explorar esta relación a través de gente joven que habla sobre cómo los sentimientos sobre su vagina o su pene influyen en su día a día. A través de experiencias, anécdotas, con humor y honestidad, se quiere demostrar a las jóvenes audiencias que todo el mundo es diferente. El formato tiene una fuerte identidad visual: la cámara enfoca sólo los genitales, para buscar anonimidad.

18.35h
#FOLLOWME
Países Bajos, documental en Instagram, 50’, NPO 3
Presenta: David Villarreal (estudiante UAB)
¿Qué pasa cuando mil millones de personas utilizan una plataforma donde la popularidad puede ser manipulada? #followme profundiza en el mundo financiero en el trasfondo de Instagram. La red social se ha convertido en una industria donde likes y followers son la moneda de cambio. ¿Qué es real y qué es falso? ¿Podemos luchar contra el algoritmo? ¿Quiénes son los ganadores y quiénes son los perdedores? ¿Y nos damos cuenta de todo esto cuando navegamos por la red? Es el primer documental sobre Instagram en Instagram. Se desarrolló como un documental work-in-progress transparente y cross-media en la cuenta @followme.doc, donde Nicolaas (Super Stream me) exploraba todos los métodos para ganar popularidad.

19.30h
SESSIÓ ESPECIAL 25 ANYS MINIPUT
Monólogo, 60’
Presenta: Francesc Escribano (coordinador nacional de INPUT)
Para celebrar el aniversario del MINIPUT, proponemos un repaso a los programas que han pasado por su pantalla a lo largo de estas 25 ediciones. De la mano de Elisenda Carod, Elisenda Pineda y Charlie Pee, revisitamos los programas más destacados, desde Expedition: Robinson (1998) hasta Sorry about that (2017), pasando por The Big Donnor Show (2008) o Married at first sight (2014). ¿Qué formatos resuenan aún hoy en nuestras cadenas? ¿Cómo ha cambiado la función de la televisión pública? ¿Podemos hablar de una "televisión muerta" o de una "nueva televisión"? ¿Han cambiado mucho los hábitos de consumo?

© 1994-2012 MINIPUT, els continguts d'aquest website tenen una llicència CC-BY-SA | organitza i col·labora | web SPIP by Permanent