Blogger Facebook Twitter Flickr Issuu

1. Edició 2016
Fletxa Portbou (MINIPUT 2007, Espanya)

Edició 2016

El MINIPUT és l'única mostra de televisió de qualitat de l'Estat. La 22a edició es celebrarà el dissabte 26 de novembre de 2016 de 10.00 a 21.00h al CCCB.

(CAT)
PREPARATS PER A LA TELE-TERÀPIA

El MINIPUT posa a l’abast de tots els professionals, estudiants, professors, investigadors i interessats en la televisió un model de televisió de qualitat viu, i ho fa mostrant, d’una banda, programes arriscats, innovadors i de servei públic de les televisions d’arreu del món amb una selecció del millor que s’ha pogut veure en l’última edició de l’INPUT (International Public Television Screening Conference); i oferint, d’altra banda, un tast dels programes o temes més destacats de les cadenes locals i autonòmiques, així com d’aquells projectes audiovisuals que utilitzen Internet com a mitjà de difusió.

La mostra tornarà a celebrar-se al Teatre del CCCB en una jornada maratoniana (de 10.00 a 21.00 hores) el dissabte 26 de novembre del 2016. Barcelona serà, de nou, l’únic escenari del nostre país on es presenten programes i es faciliten debats i trobades entre professionals i estudiosos de la televisió pública de qualitat d’arreu del món.

Si teniu qualsevol dubte o voleu demanar més informació sobre el MINIPUT 2016, truqueu-nos al 93 542 24 92. Per a qüestions més específiques podeu escriure un correu electrònic a Ia coordinadora del MINIPUT, a l’adreça següent: ingrid.guardiola@gmail.com.

Recordeu que per assistir al MINIPUT 2016 és recomanable que empleneu i ens envieu la inscripció gratuïta que trobareu a www.miniput.cat.

Seguiu-nos al Facebook: https://www.facebook.com/miniput
Al Twitter: @MINIPUTBCN
Al Flickr: http://www.flickr.com/people/miniput/
http://www.flickr.com/photos/miniput02
Al blog: http://miniput.blogspot.com.es/
A Internet: http://www.miniput.cat/

PROGRAMA. Decarrega-te’l CLICANT AQUÍ :

Tots els programes s’emetran en V.O. subtitulada a l’anglès.

10.00 h Presentació Amb Paco Escribano (coordinador nacional d’INPUT), Ingrid Guardiola (coordinadora del MINIPUT)

10.15 h PRISON SONGS (documental musical, Austràlia, 48 minuts, SBS) Amb la presentació de Sira Abenoza (professora d’ESADE Filosofia a la presó) Un documental musical que s’endinsa en l’empresonament indígena, un dels temes més candents a Austràlia. Els indígenes tenen 27 vegades més probabilitats d’acabar tancats a la presó que la resta de ciutadans. Aquesta desproporció es produeix arreu d’Austràlia, però empitjora al nord. Els cineastes van passar mesos dins la Berrimah Prison, al nord d’Austràlia, on el 80% dels reclusos són indígenes. Són culturalment diversos, pocs parlen anglès, però la música forma part de les seves vides. Prison Songs està estructurat com un musical i com un documental. La història és una crònica de les seves vides i circumstàncies. Canten i ballen des de la presó, i la música dóna una nova dimensió als presos, normalment ignorats o poc escoltats. Les audiències van votar-lo com un dels millors programes de l’SBS i ha obtingut molts premis i reconeixements.

11.15 h Presenta la sessió doble Sergi Vicente (director de BTV) Convidats: Dennis Kragelund (director d’Addicted to my phone) i Nicolas Veul (director, videoconnexió)
SUPER STREAM ME (crossplataforma, Holanda, 120’, fragment 20’, VPRO) Experiment radical emès en directe (radical livestream experiment) que investiga el significat de la privacitat en l’era digital. Dos joves cineastes emeten la seva vida ininterrompudament al llarg de quinze dies en una pàgina web de la VPRO, gràcies a les microcàmeres enganxades als seus cossos. Aquestes imatges van acompanyades de dades sobre el funcionament del seu cor, els seus estats d’humor i la geolocalització dels personatges. El livestream es va convertir en un documental de quatre capítols. Inspirats pel llibre The Cycle, de Dave Eggers, els dos personatges trenquen el límit entre la seva vida online i offline. Què passa si els altres veuen tot el que fas? Quin ésser humà esdevens si la teva vida és una actualització permanent? El que havia començat com un joc va esdevenir insuportable.

ADDICTED TO MY PHONE (documental, Dinamarca, 40 minuts, TV2) Emmagatzamem totes les nostres vides i secrets en els nostres mòbils i esperem que la nostra informació (imatges, contactes, missatges...) romandrà privada, però no podem estar-ne segurs. TV2 revela com n’és de fàcil recuperar informació privada del mòbil d’una manera legal i sense notificar-ho a l’usuari. Les empreses internacionals tenen lliure accés als nostres mòbils a través de les apps o de diversos serveis. Quins són els perills i els límits de l’accés al big data per part de les empreses?

12.45 h RUNDFUNKD (sèrie, Holanda, 12 minuts, KRO-NCRV) Amb la presentació de Francesc Escribano (director de Minoria absoluta) Comèdia sobre dos millors amics, el Tim i l’Erik, que han passat el seu temps intentant fer el menys possible durant el seu any final a l’institut. La sèrie combina la comèdia d’esquetxos amb el drama, en la mesura que crea un absurd retrat de l’època en què els joves intenten trobar un sentit al món que els envolta. El seu professor d’alemany està fascinat amb Hitler, el d’art no pot controlar les seves hormones i el d’educació física, el racisme. Rundfunk és un antídot contra els drames sentimentals adolescents a l’època de l’institut. Va dirigida a aquest públic, així com als joves d’entre 20 i 35 anys que van compartir la sèrie a través de milions de comentaris a les xarxes. Actualment ja està en marxa la segona temporada.

13.10 h CARFACE (curt d’animació, Canadà, 5 minuts, NFB) Un Chevrolet Bel Air de 1957 fa una versió icònica de la balada americana “Que sera, sera”. La banda del radiador es transforma en un parell de llavis, cantant ritmes tranquil·litzadors, mentre un cor espectacular de cotxes l’acompanya. Una sàtira mordaç sobre el poder de les grans companyies petrolieres, Carface és una comèdia musical a gran escala de la mà del dibuixant Claude Cloutier. El curtmetratge va estar nominat al millor curt d’animació en els Oscar 2016.

JIMMY’S WAR-SOLDIER SEEKING ANSWER (documental, Dinamarca, 44 minuts, DR) Amb la presentació de Maria Soliña Barreiro (professora del Tecnocampus Mataró) Convidat: Nynne Duvaa (director) L’any 2006 Jimmy Solgaard era un soldat de 25 anys que va decidir anar a l’Afganistan. Tot tenia sentit quan era allà, però avui dia té dubtes seriosos i està intentant trobar respostes. Ha matat gent per les raons correctes? Ha matat la gent equivocada? Realment va diferenciar els civils afganesos? Els polítics i les forces armades han donat l’autèntica imatge de la guerra? En Jimmy té dificultats per fer front a aquestes preguntes angoixants i està realment frustrat; per això s’embarca en un viatge, per intentar trobar sentit al que ha fet i a la mateixa guerra. En parla amb els polítics, amb el personal militar i amb altres responsables. El viatge es va fent més dolorós a mesura que li van arribant les respostes.

14.30 h BIPEDS (websèrie, Suïssa, 3 minuts, RTS) Bípeds és una comèdia seriada que pren les convencions utilitzades en els documentals d’animals i les aplica a escenes quotidianes que involucren éssers humans joves. De l’articulació del llenguatge fins a la processó del casament, la sèrie ens descobreix totes les peculiaritats que fan d’aquests animals socials un dels més variats tipus d’homínids. Veiem els joves David, Laura i Leo desenvolupar-se en el seu hàbitat natural, però amb la peculiaritat que, tecnològicament, la sèrie està pensada per a mòbils i amb la possibilitat d’acoblar-hi diferents pantalles per potenciar la narrativa.

THE CAMBODJAN SPACE PROJECT (documental, Austràlia, 75 minuts, BBC) Amb presentació de Manel Jiménez (professor de la Universitat Pompeu Fabra) L’any 2009 Julien Poulson, un músic australià errant, entra en un bar de karaoke a Phnom Penh. Al micròfon hi ha Srey Thy, una noia pobra de poble que somia a convertir-se en una cantant professional. La seva trobada els porta a un romanç apassionat i a la formació d’una banda de rock and roll fascinant, “The Cambodjan Space Project”, que va aconseguir agitar una gran audiència arreu del món. Utilitzant amb mestratge i inventiva els gràfics i el material d’arxiu, que inclou home movies del rei de Cambodja Sihanouk, ens trobem davant d’una història íntima de desafiaments interculturals i creatius que van de l’antic regne Khmer d’Angkor fins als carrers de Brixton i els estudis de la Motown a Detroit.

16.00 h THE ADVENTURERS OF MODERN ART-PICASSO AND HIS GANG 1909-1916 (sèrie cultural, França, 51 minuts, ARTE) Amb la presentació de Jordi Balló (UPF) El documental ens submergeix en la vida parisenca de principis del segle XX. A través d’il·lustracions, animacions i documents originals, la sèrie, com si fos una ficció, traça el període de l’art modern. Alguns dels protagonistes del documental són Pablo Picasso, Max Jacob, Guillaume Apollinaire, Gertrude Stein, Kiki de Montparnasse, André Gide, André Malraux o Robert Capa, entre d’altres. En aquest episodi Picasso respon a Matisse amb Les senyoretes d’Avinyó. El quadre és causa d’escàndol i marca el començament del cubisme. No gaire temps després, però, la comunitat es fractura. Picasso, ara ric després d’un èxit de vendes, deixa Bateau-Lavoir. Apollinaire se’n va al cor de Saint-Germain. El poeta Max Jacob és un dels pocs bohemis que continua vivint en la misèria de Montmartre. Quan la Primera Guerra Mundial esclata, els amics d’ahir se’n van per sempre.

17.00 h L’efecte Fukushima: Sessió presentada per Joan Úbeda (director de Media 3.14, Grup MEDIAPRO) DIGGIN DOWN DEEP (puppet talk show, Japó, 30 minuts, fragment, NHK) Aquest programa de varietats utilitza titelles per discutir assumptes personals que sovint són massa sensibles per parlar-ne públicament. El primer episodi té dos convidats: la Miki, una “xicota professional”, i l’Hiroshi, un ex CEO el negoci del qual es va ensorrar. Les “xicotes professionals” són dones que només tenen cites amb actors i esportistes famosos i que són conegudes per les seves habilitats de seducció. En el programa, la Miki revela les seves sorprenents tècniques. L’Hiroshi explica la seva història, de ser milionari a dur una vida miserable. Molta gent se sent més còmoda revelant la veritat des d’identitats anònimes.

CATS FROM KITTENLANE (real life show, Holanda, 12 minuts, VPRO) En una casa de nines gegant de Kitten Lane, la mare Mimi viu amb els seus quatre gatets: Django, Kate, Lotty i Patrick. El pare Lucas treballa a Dubai com a caçador de ratolins. Quan la Mimi se’n va a treballar, el mandrós oncle Badlwin, que viu a la planta baixa, es compromet a cuidar els seus cosins. A Badlwin li importen més el Bloody Mary i les migdiades que no pas la família, i de fet és el majordom Ed, una tortuga aficionada al karaoke i sobretot a cantar cançons de Frank Sinatra, qui els vigila. Es tracta d’un nou programa sobre la “vida real”, però aquest cop protagonitzada per uns gatets. És una sèrie que va començar amb pocs diners i d’una manera una mica casual i que s’ha convertit en un programa de molt d’èxit.

FOLK TALE COURT ROOM: THE TRIAL OF THE THREE LITTLE PIGS (courtroom drama, Japó, 15 minuts, NHK) Aquest programa és una innovadora fusió de contes i drama judicial. Es tracta de portar a judici els clàssics personatges que tots coneixem. El primer episodi se centra en Els tres porquets. En el conte, el malfactor és el llop que ve a menjar-se els porcs, però en aquest programa l’acusat és el porc més jove. El programa no dóna un veredicte, i està dissenyat per ajudar els nens a aprendre com llegir els sentiments de la gent, a examinar les coses des de diferents perspectives i a expressar les seves idees acuradament.

18.00 h RADIO GAGA (reality talk series, Bèlgica, 45 minuts, VRT) Amb la presentació de Miquel Garcia (cap de Nous Formats de TV3) i Michel Vanhoven (director), Joris Hessels (presentador) Joris Hessels i Dominique Van Malder, amics, actors i responsables de Radio Gaga, viatgen amb la seva emissora de ràdio mòbil i automanofacturada a vuit llocs de Bèlgica, on passen dies per fer una ràdio local extraordinària. En aquest episodi es transmetrà des d’un centre de rehabilitació. Ells distribueixen receptors perquè la gent pugui escoltar l’excèntric programa en què es combina la música amb entrevistes a residents. Radio Gaga va a la recerca de matisos, d’humor, d’emocions i, sobretot, de bandes sonores lligades a enclavaments geogràfics específics.

19.15 h MOMENTS OF CAMPAIGN (Equador, 52 minuts, fragment, 20 minuts, RTVECUADOR) Amb la presentació de Matilde Delgado i Núria Garcia (professores de la Universitat Autònoma de Barcelona) 17 de febrer del 2013: Rafael Correa guanya les eleccions i es converteix en president de l’Equador per tercera vegada. 42 dies abans s’embarcava en una campanya frenètica al ritme de discursos, viatges i cançons. La pel·lícula segueix Rafael Correa, l’off the record de la campanya, centrant-se en els detalls, en allò que aparentment manca d’importància, però que sovint és més revelador que els moments èpics de qualsevol personatge públic. Més que un registre d’un esdeveniment històric específic a l’Equador, el documental reflexiona sobre les formes contemporànies de la vida política i la seva posada en escena.

19.30-21.00 h SESSIÓ ESPECIAL: "CAMPANYA: A QUIN PREU?" Introducció a càrrec de Francesc Vilallonga (URL) i conduït per Mònica Planas (professora de la URL, periodista) Amb la presència de Ventura Durrall (Alcaldessa), Toni Soler (Polònia), David Fernández (CUP). Després de dues eleccions consecutives i de gairebé un any de campanya política per activa i per passiva, el MINIPUT ha volgut centrar-se en la relació entre els partits polítics i en la comunicació i la propaganda públiques. En aquests darrers dos anys hem vist com els polítics es lliuraven a programes d’entreteniment com El hormiguero (La Sexta), En tu casa o en la mía (TVE) o Espejo público (Antena 3) de Susanna Griso. També veiem com agafa més embranzida la sàtira política (del clàssic Polònia, de TV3, a El Intermedio, de La Sexta), com els programes d’infotainment passen dels current affairs a la política (El objectivo, Salvados, La sexta noche, Las mañanas de la Cuatro o de qualsevol de les altres cadenes), com els festivals i algunes sales de cinema s’omplen de pel·lícules a mig camí entre el documental i la propaganda (Metamorfosis, Alcaldessa, Informe general II...), i també veiem alguns nous formats, com la websèrie documental que Alberto Garzón va fer durant la campanya (Garzón on the road). Estem en un moment en què sengles balls afortunats (Soraya, Iceta) aconsegueixen redimir les polítiques i redreçar la imatge dels partits respectius, un moment en què els polítics generen més polèmica i són objecte de més atenció pública pel que diuen a Twitter que no pas pel que fan al Parlament. La campanya ja no és un moment puntual de la vida d’un partit, sinó una cursa de fons permanent i en múltiples direccions. En aquesta sessió analitzarem, amb els seus protagonistes, la complexa relació que hi ha avui dia entre els mitjans tradicionals, els nous mitjans de comunicació i la classe política.

(CAST)
PREPARADOS PARA LA TELE-TERAPIA

El MINIPUT pone al alcance de todos los profesionales, estudiantes, profesores, investigadores e interesados en la televisión un modelo de televisión de calidad vivo, y lo hace mostrando, por un lado, programas arriesgados, innovadores y de servicio público de las televisiones de todo el mundo con una selección de lo mejor que se ha podido ver en la última edición de INPUT (International Public Television Screening Conference); y ofreciendo, por otro lado, una cata de los programas o temas más destacados de las cadenas locales y autonómicas, así como de aquellos proyectos audiovisuales que utilizan Internet como medio de difusión.

La muestra volverá a celebrarse en el nuevo Teatro del CCCB con una jornada maratoniana (de 10.00 a 21.00 horas) el sábado 26 de noviembre de 2016. Barcelona será, de nuevo, el único escenario de nuestro país donde se presentan programas y se facilitan debates y encuentros entre profesionales y estudiosos de la televisión pública de calidad de todo el mundo.

Si tiene cualquier duda o desea pedir más información, puede llamarnos al 93 542 24 92. Para cuestiones más específicas puede mandarle un correo electrónico a la coordinadora del MINIPUT, a la siguiente dirección: ingrid.guardiola@gmail.com.

Recuerde que para asistir al MINIPUT 2016 es recomendable rellenar y mandarnos la inscripción gratuita que encontrará en www.miniput.cat

Síguenos en Facebook: https://www.facebook.com/miniput
En Twitter: @MINIPUTBCN
En Flickr: http://www.flickr.com/people/miniput/
http://www.flickr.com/photos/miniput02
En el blog: http://miniput.blogspot.com.es/
En Internet: http://www.miniput.cat/

PROGRAMA. Descárgatelo CLICANDO AQUÍ :
Todos los programas se emitirán en V.O. subtitulada al inglés.

10.00 h Presentación Con Paco Escribano (coordinador nacional de INPUT), Ingrid Guardiola (coordinadora del MINIPUT)

10.15 h PRISON SONGS (documental musical, Australia, 48 minutos, SBS) Con la presentación de Sira Abenoza (profesora de ESADE, Filosofía en la prisión) Un documental musical que se adentra en el encarcelamiento indígena, uno de los temas más candentes en Australia. Los indígenas tienen 27 veces más probabilidades de terminar encerrados en prisión que el resto de ciudadanos. Esta desproporción se produce en toda Australia, pero empeora en el norte. Los cineastas pasaron meses en la Berrimah Prison, en el norte de Australia, donde el 80% de los reclusos son indígenas. Son culturalmente diferentes, pocos hablan inglés, pero la música forma parte de sus vidas. Prison Songs está estructurado como un musical y como un documental. La historia es una crónica de sus vidas y circunstancias. Cantan y bailan desde la prisión, y la música da una nueva dimensión a los presos, normalmente ignorados o poco escuchados. Las audiencias lo votaron como uno de los mejores programas de la SBS y ha obtenido muchos premios y reconocimientos.

11.15 h Presenta la sesión doble: Sergi Vicente (director de BTV) Invitados: Dennis Kragelund (director de Addicted to my phone) y Nicolas Veul (director, videoconexión)
SUPER STREAM ME (crossplataforma, Holanda, 120’, fragment 20’, VPRO) Experimento radical emitido en directo (radical livestream experiment) que investiga el significado de la privacidad en la era digital. Dos jóvenes cineastas emiten su vida ininterrumpidamente a lo largo de quince días en una página web de la VPRO, gracias a las microcámaras pegadas a sus cuerpos. Estas imágenes van acompañadas de datos sobre el funcionamiento de su corazón, sus estados de humor y la geolocalización de los personajes. El livestream se convirtió en un documental de cuatro capítulos. Inspirados por el libro The Cycle, de Dave Eggers, los dos personajes rompen el límite entre su vida online y offline. ¿Qué sucede si los demás ven todo lo que haces? ¿En qué tipo de ser humano te conviertes si tu vida es una actualización permanente? Lo que había comenzado como un juego se convirtió en algo insoportable.

ADDICTED TO MY PHONE (documental, Dinamarca, 40 minutos, TV2) Almacenamos todas nuestras vidas y secretos en nuestros teléfonos móviles y esperamos que nuestra información (imágenes, contactos, mensajes…) permanezca privada, pero no podemos estar seguros de ello. TV2 revela lo fácil que es recuperar información privada del móvil de una forma legal y sin notificarlo al usuario. Las empresas internacionales tienen libre acceso a nuestros móviles a través de las apps de varios servicios. ¿Cuáles son los peligros y los límites del acceso al big data por parte de las empresas?

12.45 h RUNDFUNKD (serie, Holanda, 12 minutos, KRO-NCRV) Con la presentación de Francesc Escribano (director de Minoria Absoluta) Comedia sobre dos mejores amigos, Tim y Erik, que han pasado su tiempo intentando hacer lo menos posible a lo largo de su último año en el instituto. La serie combina la comedia de sketchs con el drama, en la medida que crea un absurdo retrato de la época en la que los jóvenes intentan encontrar un sentido al mundo que los rodea. El profesor de alemán está fascinado con Hitler, el de arte no puede controlar sus hormonas y el de educación física, el racismo. Rundfunk es un antídoto contra los dramas sentimentales adolescentes en la época del instituto. Va dirigida a este público, así como a los jóvenes de 20 a 35 años que compartieron la serie a través de millones de comentarios en las redes. Actualmente se está rodando la segunda temporada.

13.10 h CARFACE(corto de animación, Canadá, 5 minutos, NFB) Un Chevrolet Bel Air de 1957 hace una versión icónica de la balada americana “Que sera, sera”. La banda del radiador se transforma en un par de labios, cantando ritmos tranquilizadores, mientras un coro espectacular de coches lo acompaña. Una sátira mordaz sobre el poder de las grandes compañías petroleras, Carface es una comedia musical a gran escala de la mano del dibujante Claude Cloutier. El cortometraje estuvo nominado al mejor corto de animación en los Oscar 2016.

JIMMY’S WAR-SOLDIER SEEKING ANSWER (documental, Dinamarca, 44 minutos, DR) Con la presentación de Maria Soliña Barreiro (profesora del Tecnocampus Mataró) Invitado: Nynne Duvaa (director) En 2006 Jimmy Solgaard era un soldado de 25 años que decidió ir a Afganistán. Todo tenía sentido cuando estaba allí, pero hoy en día tiene serias dudas y está intentando encontrar respuestas. ¿Ha matado a gente por las razones correctas? ¿Ha matado a la gente equivocada? ¿Realmente diferenció a los civiles afganos? ¿Los políticos y las Fuerzas Armadas han dado la auténtica imagen de la guerra? Jimmy tiene dificultades para hacer frente a estas angustiantes preguntas y está realmente frustrado, por esto se embarca en un viaje, para intentar encontrar sentido a lo que ha hecho y a la propia guerra. Habla con los políticos, con el personal militar y con otros responsables. El viaje se va haciendo más doloroso a medida que le van llegando las respuestas.

14.30 h BIPEDS (webserie, Suiza, 3 minutos, RTS) Bipeds es una comedia seriada que se sirve de las convenciones usadas en los documentales de animales y las aplica a escenas cotidianas que involucran a seres humanos jóvenes. De la articulación del lenguaje hasta la procesión de la boda, la serie nos descubre todas las peculiaridades que hacen de estos animales sociales uno de los más variados tipos de homínidos. Vemos a los jóvenes David, Laura y Leo desarrollarse en su hábitat natural, pero con la peculiaridad de que, tecnológicamente, la serie está pensada para móviles y con la posibilidad de acoplarles diferentes pantallas para potenciar la narrativa.

THE CAMBODJAN SPACE PROJECT (documental, Australia, 75 minutos, BBC) Con la presentación de Manel Jiménez (profesor de la Universidad Pompeu Fabra) En 2009 Julien Poulson, un músico australiano errante, entra en un bar de karaoke en Phnom Penh. Al micrófono está Srey Thy, una chica pobre de pueblo que sueña con convertirse en una cantante profesional. Su encuentro les lleva a un romance apasionado y a formar una banda de rock & roll fascinante, “The Cambodjan Space Project”, que consiguió agitar una gran audiencia en todo el mundo. Utilizando con maestría e inventiva los gráficos y el material de archivo, que incluye home movies del rey de Cambodja Sihanouk, nos encontramos frente a una historia íntima de desafíos interculturales y creativos que van del antiguo reino de Khmer de Angkor hasta las calles de Brixton y los estudios de la Motown en Detroit.

16.00 h THE ADVENTURERS OF MODERN ART-PICASSO AND HIS GANG 1909-1916 (serie cultural, Franiaa, 51 minutos, ARTE) Con la presentación de Jordi Balló (UPF) El documental nos sumerge en la vida parisina de principios del XX. A través de ilustraciones, animaciones y documentos originales, la serie, como si fuera una ficción, traza el período de arte moderno. Algunos de los protagonistas del documental son Pablo Picasso, Max Jacob, Guillaume Apollinaire, Gertrude Stein, Kiki de Montparnasse, André Gide, André Malraux o Robert Capa, entre otros. En este episodio Picasso responde a Matisse con Las señoritas de Avignon. El cuadro es causa de escándalo y marca el inicio del cubismo. No mucho tiempo después, la comunidad se fractura. Picasso, ahora rico tras un éxito de ventas, deja Bateau-Lavoir. Apollinaire se va al corazón de Saint-Germain. El poeta Max Jacob es uno de los pocos bohemios que continua viviendo en la miseria de Montmartre. Cuando estalla la Primera Guerra Mundial, los amigos del ayer se van para siempre.

17.00 h El efecto Fukushima: sesión presentada por Joan Úbeda (director de Media 3.14, Grupo MEDIAPRO) DIGGIN DOWN DEEP (puppet talk show, Japón, 30 minutos, fragmento, NHK) Este programa de variedades usa títeres para discutir asuntos personales que a menudo son demasiado sensibles para ser expuestos públicamente. El primer episodio tiene dos invitados: Miki, una “novia profesional”, y Hiroshi, un ex CEO cuyo negocio se fue a pique. Las “novias profesionales” son mujeres que sólo tienen citas con actores y deportistas famosos y que son conocidas por sus habilidades de seducción. En el programa, Miki revela sus sorprendentes técnicas. Hiroshi explica su historia, de ser millonario a llevar una vida miserable. Mucha gente se siente más cómoda revelando la verdad desde identidades anónimas.

CATS FROM KITTENLANE (real life show, Holanda, 12 minutos, VPRO) En una casa de muñecas gigante de Kitten Lane, la madre Mimi vive con sus cuatro gatitos: Django, Kate, Lotty y Patrick. El padre Lucas trabaja en Dubái como cazador de ratones. Cuando Mimi se va a trabajar, el perezoso tío Badlwin, que vive en la planta baja, se compromete a cuidar a sus primos. A Badlwin le importan más el Bloody Mary y las siestas que la familia, y de hecho es el mayordomo Ed, una tortuga aficionada al karaoke y sobre todo a cantar canciones de Frank Sinatra, quien los vigila. Se trata de un nuevo programa sobre la “vida real”, pero esta vez protagonizada por unos gatitos. Es una serie que empezó con poco dinero y de una forma un poco casual y que se ha convertido en un programa de gran éxito.

FOLK TALE COURT ROOM: THE TRIAL OF THE THREE LITTLE PIGS (courtroom drama, Japón, 15 minutos, NHK) Este programa es una innovadora fusión de cuentos y drama judicial. Se trata de llevar a juicio a los clásicos personajes que todos conocemos. El primer episodio se centra en Los tres cerditos. En el cuento, el malo es el lobo que viene a comerse a los cerdos, pero en este programa el acusado es el cerdo más joven. El programa no emite ningún veredicto, y está diseñado para ayudar a los niños a aprender cómo leer los sentimientos de la gente, a examinar las cosas desde diferentes perspectivas y a expresar sus ideas detalladamente.

18.00 h RADIO GAGA (reality talk series, Bélgica, 45 minutos, VRT) Con la presentación de Miquel Garcia (jefe de Nuevos Formatos de TV3) y Michel Vanhoven (director), Joris Hessels (presentador) Joris Hessels y Dominique Van Malder, amigos, actores y responsables de Radio Gaga, viajan con su emisora de radio móvil y automanufacturada a ocho lugares de Bélgica, donde pasan unos días para hacer una radio local extraordinaria. En este episodio se retransmitirá desde un centro de rehabilitación. Ellos distribuyen receptores para que la gente pueda escuchar el excéntrico programa, en el que se mezcla la música con entrevistas a residentes. Radio Gaga va a la búsqueda de matices, de humor, de emociones y, sobre todo, de bandas sonoras ligadas a lugares geográficos específicos.

19.15 h MOMENTS OF CAMPAIGN (Ecuador, 52 minutos, fragmento, 20 minutos, RTVECUADOR) Presentan: Matilde Delgado y Núria Garcia (profesoras de la Universidad Autónoma de Barcelona) 17 de febrero de 2013, Rafael Correa gana las elecciones y se convierte en presidente de Ecuador por tercera vez. 42 días antes se embarcaba en una campaña frenética al ritmo de discursos, viajes y canciones. La película sigue a Rafael Correa, el off the record de la campaña, centrándose en los detalles, en aquello que aparentemente no tiene ninguna importancia, pero que a menudo es más revelador que los momentos épicos de cualquier personaje público. Más que un registro de un acontecimiento histórico específico en Ecuador, el documental reflexiona sobre las formas contemporáneas de la vida política y su puesta en escena. 19.30-21.00 h SESIÓN ESPECIAL: "CAMPAÑA: ¿A QUÉ PRECIO?" Introducción a cargo de Francesc Vilallonga (URL). Debate conducido por Mónica Planas (profesora de la URL, periodista) Con la presencia de Ventura Durrall (Alcaldessa), Toni Soler (Polònia), David Fernández (CUP). Tras dos elecciones consecutivas y casi un año de campaña política por activa y por pasiva, el MINIPUT ha querido centrarse en la relación entre los partidos políticos y en la comunicación y la propaganda públicas. En estos dos últimos años hemos visto cómo los políticos se entregaban a programas de entretenimiento como El hormiguero (La Sexta), En tu casa o en la mía (TVE) o Espejo público (Antena 3), de Susanna Griso. También vemos cómo va ganando importancia la sátira política (del clásico Polònia, de TV3, a El Intermedio, de La Sexta), cómo los programas de infotainment pasan de los current affairs a la política (El objectivo, Salvados, La sexta noche, Las mañanas de la Cuatro o de cualquier canal), cómo los festivales y algunas salas de cine se llenan de películas a medio camino entre el documental y la propaganda (Metamorfosis, Alcaldessa, Informe general II...), y también vemos algunos nuevos formatos, como la webserie documental que Alberto Garzón hizo durante la campaña (Garzón on the road). Estamos en un momento en el que sendos bailes afortunados (Soraya, Iceta) consiguen redimir las políticas y enderezar la imagen de los respectivos partidos, un momento en el que los políticos generan más polémica y atención pública por lo que dicen en Twitter que por lo que hacen en el Parlamento. La campaña ya no es un momento puntual de la vida de un partido, sino una carrera de fondo permanente y en múltiples direcciones. En esta sesión analizaremos, con sus protagonistas, la compleja relación que existe hoy en día entre los medios tradicionales, los nuevos medios de comunicación y la clase política.

© 1994-2012 MINIPUT, els continguts d'aquest website tenen una llicència CC-BY-SA | organitza i col·labora | web SPIP by Permanent